Implicatiile adoptarii euro in Romania

Trimisa la data: 2010-01-11 Materia: Finante-Banci Pagini: 61 Comentarii: 2 (citeste) Autor: caramela
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Implicatiile adoptarii euro in Romania
Extinderea Uniunii Europene la nivelul "valurilor integraţioniste" din 2004 şi 2007 implică participarea obligatorie, cu un decalaj temporal, a noilor state membre în Uniunea Economică şi Monetară.

Din această perspectivă este foarte important ca noii veniţi să parcurgă în prealabil procesul de asigurare a convergenţei reale şi nominale şi ca reforma Consiliului Guvernatorilor BCE, angajată în primăvara anului 2003, să poată rapid intra în vigoare. Disfuncţiile economice actuale la nivelul Uniunii Monetare Europene riscă să se amplifice o dată cu integrarea noilor state membre.

Pe termen mediu, modernizarea sistemelor lor sociale şi a infrastructurii sunt de natură să conducă la creşteri ale datoriei externe şi a deficitului bugetar, tensionând respectarea cu stricteţe a coordonării economice şi a reguliloLucrare de licenta despre Implicatiile adoptarii euro in Romania
Extinderea Uniunii Europene la nivelul "valurilor integrationiste" din 2004 si 2007 implica participarea obligatorie, cu un decalaj temporal, a noilor state membre in Uniunea Economica si Monetara.

Din aceasta perspectiva este foarte important ca noii veniti sa parcurga in prealabil procesul de asigurare a convergentei reale si nominale si ca reforma Consiliului Guvernatorilor BCE, angajata in primavara anului 2003, sa poata rapid intra in vigoare. Disfunctiile economice actuale la nivelul Uniunii Monetare Europene risca sa se amplifice o data cu integrarea noilor state membre.

Pe termen mediu, modernizarea sistemelor lor sociale si a infrastructurii sunt de natura sa conduca la cresteri ale datoriei externe si a deficitului bugetar, tensionand respectarea cu strictete a coordonarii economice si a regulilor de disciplina bugetara.
Nici 1 mai 2004 si nici 1 ianuarie 2007 sau o data ulterioara nu marcheaza sfarsitul procesului de integrare europeana.

Fie ca este vorba despre cele 10 state care au aderat la UE in mai 2004, fie ca este vorba despre Romania si Bulgaria, statutul dobandit in urma aderarii este acela de stat membru cu derogare in domeniul Uniunii Economice si Monetare. Acest statut derogatoriu provizoriu va fi desfiintat in momentul in care statele care fac obiectul sau vor satisface criteriile de aderare la zona euro.
r de disciplină bugetară.
Nici 1 mai 2004 şi nici 1 ianuarie 2007 sau o dată ulterioară nu marchează sfârşitul procesului de integrare europeană.

Fie că este vorba despre cele 10 state care au aderat la UE în mai 2004, fie că este vorba despre România şi Bulgaria, statutul dobândit în urma aderării este acela de stat membru cu derogare în domeniul Uniunii Economice şi Monetare. Acest statut derogatoriu provizoriu va fi desfiinţat în momentul în care statele care fac obiectul său vor satisface criteriile de aderare la zona euro.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Implicatiile adoptarii euro in Romania

Lucrare de licenta despre Implicatiile adoptarii euro in Romania
Cuprins

Introducere....................................................1
1.Exigentele adoptarii euro de catre Romania...................2
1.1.Criteriile de convergenta nominala.........................2
1.1.1. Extinderea UME din punct de vedere monetar..............3
1.1.2. Extinderea UME din punct de vedere economic.............6
1.2. Experienta noilor state membre in demersul de adoptare a euro....7
1.3. Analiza gradului de indeplinire a criteriilor de la Maastricht de catre Romania...............13
2.Rolul si locul euro pe pietele internationale...............26
2.1. Competitia euro-dolar in contextul mondial actual.............26
2.2.Perspectivele evolutiei euro la nivel international............35
3 Implicatiile adoptarii euro de catre Romania...............38
3.1. Consideratii generale privind consecintele adoptarii euro de catre Romania...............38
3.2. Efectele structurale de ansamblu...........................39
3.3. Efecte cu caracter dual....................................45
3.4. Consecintele politice ale adoptarii euro...................46
3.5. Implicatiile monedei unice europene asupra sistemului bancar din Romania......47
3.5.1. Implicatiile adoptarii euro asupra activitatii bancare.........47
3.5.2. Strategii de politica monetara si curs de schimb in contextul aderarii Romaniei la UE.....................................52

Concluzii...........................................56

Bibliografie........................................61
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Implicatiile adoptarii euro in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

vreau sa imi comand acesta licenta si nu pot.Stiti cumva cum se procedeaza? multumesc :)

lulu | 2010-06-19 20:08:00

hello, as vrea sa comand aceasta licenta dar vreau sa stiu datele de referinta....in ce an a fost sustinuta, la ce facultate, universitate.....

mia | 2012-02-07 15:24:30
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.