Implicatiile desfacerii unei casatorii ce decurg asupra minorilor

Trimisa la data: 2010-06-05
Materia: Drept
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorina_R
Lucrare de licenta despre Implicatiile desfacerii unei casatorii ce decurg asupra minorilor
Acceptiunea data de Codul familiei notiunii de casatorie este diferita, dupa cum legiuitorul se refera la actul juridic al casatoriei sau la starea juridica a sotilor in timpul casatoriei. Casatoria este intr-adevar, in primul rand un act juridic, pentru incheierea caruia este nevoie, ca viitorii soti sa-si exprime consimtamantul valabil in conditiile stabilite de lege. In art. 3-18 din Codul familiei, reglementand incheierea casatoriei, legiuitorul foloseste notiunea de casatorie in acest sens, de act juridic care se incheie intre soti.

Dupa incheierea casatoriei, sotii au un statut legal de persoane casatorite, in tot timpul cat dureaza aceasta. De fapt, starea de persoane casatorite este efectul pe care il genereaza incheierea casatoriei ca act juridic. Codul familiei foloseste notiunea de casatorie in acest al doilea sens, anume de statut legal al sotilor, in art. 25-36, prin care se reglementeaza raporturile personale si patrimoniale dintre soti.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Implicatiile desfacerii unei casatorii ce decurg asupra minorilor

Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I - Consideratii generale privind casatoria ; notiune, cractere, conditii de fond si de forma ; incetarea si desfacerea casatoriei............4
Capitolul II - Desfacerea casatoriei............20
Sectiunea I : Conceptii juridice privind desfacerea casatoriei..........20
Sectiunea II : Motive de desfacere a casatoriei.........25
Sectiunea III : Distinctia dintre desfacerea casatoriei si alte institutii..............36

Capitolul III - Efectele divortului cu privire la relatiile dintre parinti si copii................58
Sectiunea I : Efectele desfacerii casatoriei cu privire la relatiile personale dintre parinti si copii ......59

Bibliografie.............93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Implicatiile desfacerii unei casatorii ce decurg asupra minorilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.