Implicatiile genetice in apoptoza

Trimisa la data: 2009-02-19
Materia: Biologie
Pagini: 36
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Vlad_G
Lucrare de licenta despre Implicatiile genetice in apoptoza
In conditii suboptimale, bcl - 2 promoveaza intrarea in starea de neactivitate si intarzie declansarea unui nou ciclu, iar acest efect este separat genetic de functia de supravietuire, deoarece inhibarea ciclului celular nu inhiba supravietuirea, care este afectata printr-o deletie intr-o bucla neconservata, sau prin mutatie la nivelul tirozinei 28.
Inhibitia poate implica o proteina care se leaga la regiunea Bcl - 2 , precum calcineurin fosfataza. Celulele T care exprima Bcl - 2 sintetizeaza mai putina IL - 2, citokina necesara intrarii in faza S, datorita translocarii nucleare reduse a NFAT, care cere calci

neurina, pe care Bcl - 2 o poate sechestra in membranele intracelulare.
Odata ce a fost descoperita functia apoptotica a lui Bcl - 2, a fost analizata si functia sa in oncogeneza. In soarecii transgenici Bcl - 2 se acumuleaza in exces celule B mature, iar limfoamele prezinta adesea translocatii Myc. Sinergia myc si bcl - 2 a fost demonstrata in cazul limfoamelor si a cancerului mamar la soarecii bitransgenici. Toate genele bcl - 2 sunt potential oncogenice, iar unele mutatii probabil maresc expresia in mod indirect. In celulele hematopoietice Myb, Ras, AML - 1 - ETO induc expresia bcl - 2 iar fenomenul de supraexpresie este intalnit in leucemia mieloida.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Implicatiile genetice in apoptoza

Lucrare de licenta despre Implicatiile genetice in apoptoza
Cuprins

Capitolul I. Scurt istoric al studiilor asupra apoptozei.......................................3

Capitolul II. Etapele apoptozei................................12

Capitolul III. Elemente implicate in apoptoza.........................13

Capitolul IV. Proteine cu functie adaptorie.........................24

Capitolul V. Aspecte genetice in apoptoza.........................26

Capitolul VI. Modificari necleare in apoptoza.......................29

Capitolul VII Noi familii de gene apopteice..........................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Implicatiile genetice in apoptoza". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • interesant

    hatem | 2013-11-14 08:24:33
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.