Implicatiile standardelor internationale de contabilitate asupra capitalului uman si asupra remuneratiilor

Trimisa la data: 2010-09-22
Materia: Contabilitate
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Denisa_Co
Lucrare de licenta despre Implicatiile standardelor internationale de contabilitate asupra capitalului uman si asupra remuneratiilor
Persoana fizica dobandeste capacitate de munca la implinirea varstei de 16 ani. Incadrarea in munca a persoanelor sub varsta de 16 ani este interzisa.Persoana juridica poate incheia contracte individuale de munca, in calitate de angajator, din momentul dobandirii personalitatii juridice.Pentru munca prestata in baza contractului individual de munca fiecare salariat are dreptul la un salariu exprimat in bani. Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri. Salariile se platesc inaintea oricaror alte obligatii banesti ale angajatorilor.

Salariile se stabilesc prin negocieri individuale sau/si colective intre angajator si salariati sau reprezentanti ai acestora. Salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea cofidentialitatii. Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz. Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar, in cazul in care aceasta modalitate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Implicatiile standardelor internationale de contabilitate asupra capitalului uman si asupra remuneratiilor

Cuprins


Capitolul I Munca-Factor de productie..........3
Consideratii generale privind remunerarea factorului munca........3
Salariul nominal. Salariul real. Salariul minim...........8
Salariul - cheltuiala si venit. Factori de influenta......11
Forme de salarizare..........19

Capitolul II Contabilitatea operatiilor privind creantele si datoriilr cu personalul..........25
2.1. Documente de evidenta a decontarilor cu salariatii........25
2.2. Contabilitatea operatiilor privind decontarile cu salariatii....31
2.3. Contributia la fondul de somaj........37
2.4. Contributia la asigurarile sociale de sanatate..........42
2.5. Contributia la asigurarile sociale de stat.........45
2.6. Contributia privind comisionul datorat ITM.........50
2.7. Contributia privind fondul pentru accidente de munca si boli profesionale........51
2.8. Impozitul pe veniturile (cheltuielile) salariale aferente angajatilor..........53

Capitolul III Capitalul uman si efectul remuneratiilor prezente si viitoare in perspectiva standardelor internationale de contabilitate............58
3.1. Prezentarea generala a IAS 19. Obiective. Arie de aplicabilitate..............58
3.2. Beneficiile angajatilor. Definitii si prezentare........54
3.3. Beneficii pe termen scurt ale angajatilor.......69

Capitolul IV Contabilizarea operatiilor legate de personal la SC PLASTERA SRL.........72
4.1. Prezentarea societatii........72
4.2. Inregistrarea contabila a operatiilor legate de personal la SC PLASTERA SRL.........77

Capitolul V Concluzii si propuneri...........82

Bibliografie ..........85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Implicatiile standardelor internationale de contabilitate asupra capitalului uman si asupra remuneratiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.