Importanta analizei comportamentului consumatorului pe piata

Trimisa la data: 2009-01-16
Materia: Comert
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_Ma
Lucrare de licenta despre Importanta analizei comportamentului consumatorului pe piata
In elaborarea mix-ului de marketing, punctul de plecare il constituie cunoasterea comportamentului consumatorilor si a factorilor care au stat la baza deciziei de cumparare. Informatiile obtinute pe baza studiilor comportamentului consumatorilor vor fi utilizate in fundamentarea strategiei de marketing a firmei si a strategiilor de produs, pret, distributie si promovare, dupa cum urmeaza: Produs: adaptarea produselor la cerintele clientilor in ceea ce priveste calitatea, ambalajul si modalitatea de conditionare, caracteristicile tehnice, design, etc.

Pret: stabilirea pretului in concordanta cu caracteristicile produsului,
a pietei si gasirea celor mai atractive modalitati de plata,
Distributie: utilizarea celor mai eficiente canale de distributie a produselor care sa permita o mai buna deservire a clientilor,
Promovare: utilizarea celor mai eficiente tehnici si metode de informare a consumatorilor si de crestere a interesului fata de produsele promovate.
Din studiul comportamentului consumatorilor rezulta o serie de informatii utilizate in elaborarea strategiei de marketing legate de:
Motivele de cumparare sau non-cumparare a unor bunuri sau servicii
Acestea reprezinta un ansamblu de impulsuri si stari tensionale de natura sa justifice achizitionarea sau respingerea unui bun.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta analizei comportamentului consumatorului pe piata

Cuprins

Capitolul I. Continut si importanta studiului comortamentului consumatorului......................................3
1.1. Continutul studiului comportamentului consumatorului..............................................3
1.2. Teorii fundamentale si globale privitoare la comportamentul consumatorului....................................... 6
1.3. Informatii ce rezulta din studiul comportamentului consumatorului.........................................12
1.4. Factorii care influenteaza comportamentul consumatorilor...............................................14

Capitolul II. Factorii endogeni care actioneaza asupra comportamentului consumatorului............................................17
2.1. Factorii psihologici........................................18
2.2 Factori personali............................................43

Capitolul III. Factorii exogeni care actioneaza asupra comportamentului consumatorului..........................................51
3.1 Factorii culturali.........................................52
3.2 Factorii sociali........................................55

Bibliogafie...............................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta analizei comportamentului consumatorului pe piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.