Importanta corporatiilor transnationale in economia mondiala

Trimisa la data: 2010-08-09
Materia: Economie
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniela_A
Lucrare de licenta despre Importanta corporatiilor transnationale in economia mondiala
Institutionalizare comertului international dupa cel de-al doilea Razboi Mondial a avut drept consecinta principala reducerea tarifelor, in special la produsele manufacturate, ceea ce a permis tarilor in dezvoltare sa castige noi si noi piete. Valorificarea oportunitatilor oferite prin prisma globalizarii s-a constituit intr-un factor dinamizator al comertului international. Ritmul mediu anual de crestere al exporturilor internationale a fost in perioada 1995-2000 de 3,6% pe ansamblul economiei mondiale, iar cel al importurilor de 3,8%. Cele mai ridicate ritmuri le-au inregistrat tarile in dezvoltare, ceea ce demonstreaza o evolutie ascendenta a pozitiei lor in comertul international.

Cu toate acestea, evolutia comertului international in ultimii ani a fost marcata de crizele care au avut loc in diferite regiuni ale lumii. Procesul globalizarii a demonstrat o data in plus ca interdependentele dintre state sunt mai stranse ca oricand si ca nimeni nu este invulnerabil in fata fenomenelor negative care afecteaza o regiune sau alta. Volumul exporturilor mondiale, cat si al importurilor au cunoscut o crestere lenta in toate regiunile lumii, dar mai ales in tarile in dezvoltare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta corporatiilor transnationale in economia mondiala

Cuprins

Capitolul I Globalizarea economica............3
1.1. Aspecte generale privind fenomenul de globalizare.........3
1.2. Rolul informaticii in amplificarea fenomenului de globalizare.....6

Capitolul II Biotehnologiile.........15

Capitolul III Corporatiile transnationale............17
3.1. Trasaturi ale economiei mondiale contemporane.........17
3.2. Conceptul de societate transnationala.........21
3.3. Rolul si efectele corporatiilor transnationale..........27

Capitolul IV Evolutia pietelor financiare..........29

Capitolul V Efectele fenomenului de globalizare..........33
5.1. Tendinte de ansamblu in evolutia fenomenului de globalizare......33
5.2. Efectele pozitive ale globalizarii ........36
5.3. Efectele negative ale globalizarii.........39
5.4. Efecte micro si macroeconomice ale globalizarii.......42

Concluzii............44

Bibliografie.........46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta corporatiilor transnationale in economia mondiala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.