Importanta economica a aplicarii metodei diagnosticarii in contextul tranzitiei la economia de piata

Trimisa la data: 2010-05-04
Materia: Economie
Pagini: 118
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_D
Lucrare de licenta despre Importanta economica a aplicarii metodei diagnosticarii in contextul tranzitiei la economia de piata
Metodologia diagnosticarii activitatii economice a Sucursalei "Arpechim" in vederea cresterii competitivitatii.In scopul relizarii imaginii globale a sistemului de organizare si conducere al unitatii, se recomanda utilizarea unei metodologii - cadru, care sa asigure evidentierea problemelor de ansamblu si a celor specifice cu care se confrunta unitatea ca sistem social - economic complex.

Tipologia analizei - diagnostic impune adaptarea metodologiei generale de abordare in functie de obiectivele urmarite si necesita stabilirea unui anumit grad dedetaliere pentru diferitele domenii analizate.In cadrul analizei - diagnostic se utilizeaza o serie de metode, dintre care unele sunt independente de tipul diagnosticului, altele sunt specifice atat tipului de diagnostic, cat si momentului analizei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta economica a aplicarii metodei diagnosticarii in contextul tranzitiei la economia de piata

Cuprins

Introducere.........3

Capitolul I Importanta economica a aplicarii metodei diagnosticarii in contextul tranzitiei la economia de piata........10
1.1 Conceptul de diagnosticare si tipologia diagnosticarii..........10
1.2 Metodologia elaborarii unui studiu de analiza diagnostic........13
1.2.1 Identificarea punctelor "slabe" si a cauzelor care le-au generat........14
1.2.2 Identificarea punctelor "forte" si a cauzelor care le-au generat...........14
1.2.3 Oportunitati si dificultati ale mediului ambiant......14
1.2.4 Elaborarea recomandarilor.........16

Capitolul II Prezentarea generala a Sucursalei ARPECHIM Pitesti......18
2.1 Caracterizarea Sucursalei din punct de vedere organizatoric.......18
2.2 Piata de aprovizionare: principalii furnizori.............21
2.3 Potentialul tehnico-economic..............22
2.4 Analiza in dinamica a principalior indicatori economico-financiari pe intervalul 2005-2008 ................22

Capitolul III Metodologia diagnosticarii activitatii economice a Sucursalei ARPECHIM in vederea cresterii competitivitatii.......30
3.1 Identificarea simptomelor semnificative...........31
3.2 Identificarea punctelor "forte" si a punctelor "slabe" ale activitatii intreprinderii..........80
3.2.1 Identificarea punctelor "forte" ale activitatii intreprinderii............80
3.2.2 Identificarea punctelor "slabe" ale activitatii intreprinderii............85
3.3 Evidentierea oportunitatilor si pericolelor mediului ambient......88

Capitolul IV Elaborarea recomandarilor in vederea cresterii competitivitatii firmei .........95

Anexe...............102

Bibliografie........117

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta economica a aplicarii metodei diagnosticarii in contextul tranzitiei la economia de piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.