Importanta economico - sociala a asezarilor rurale

Trimisa la data: 2010-03-27
Materia: Geografie
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_T
Lucrare de licenta despre Importanta economico - sociala a asezarilor rurale
Prin actiunea indelungata a principalilor factori pedogenetici: clima si vegetatia, asupra rocilor existente in teritoriul studiat s-a format o gama larga de soluri.Raspandite sunt solurile brune de padure si brune podzolite a caror geneza este legata de existenta padurilor de foioase, soluri care in buna parte arata semne de "imbunatatire" prin deschiderea la culoare a orizontului de humus ceea ce determina podzolirea lor. Acestea sunt soluri slab degradate, fiind supuse unor intense procese de versant.

La nivelul terasei de lunca s-au format soluri aluvionare, mai fertile, dar care ocupa suprafete mai reduse. Acestea sunt frecvente in lunca Somesului Mare, iar pe Valea Salautei sunt mai extinse de la satul Telciu pana la confluenta cu raul Somesul Mare. Solurile podzolice sunt raspandite si in bazinul superior al Vaii Salauta, unde pe argila, gresii si marne, in conditii de umiditate ridicata si temperaturi coborate, s-au format aceste soluri slab productive.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta economico - sociala a asezarilor rurale

Lucrare de licenta despre Importanta economico - sociala a asezarilor rurale
Cuprins

Prefata..........3

1. Consideratii fizico-geografice..........4
1.1 Pozitia geografic..............4
1.2 Factorul climatic..............7
1.3 Factorul hidrografic...........8
1.4 Factorul biogeografic..........10
1.5 Invelisul de soluri............12

2. Componenta geodemografic..........13
2.1 Evolutia numerica si dinamica populatiei............13
2.2 Repartitia teritoriala a populatiei...........14
2.3 Miscarea naturala populatiei...........15
2.4 Miscarea migratorie a populatiei.......17
2.5 Structura populatiei.............18

3. Asezarile...............21
3.1 Geneza si evolutia asezarilor...........21
3.2 Repartitia spatiala a asezarilor........23
3.3 Densitatea populatiei in vatra..........24
3.4 Amplasarea vetrelor...........25
3.5 Forma asezarilor..........26
3.6 Textura vetrelor..........26
3.7 Structura vetrelor........27
3.8 Functiile asezarilor......27
3.9 Functiile economice ale asezarilor...........28

Bibliografie................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta economico - sociala a asezarilor rurale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.