Importanta evidentierii contabile a stocurilor

Trimisa la data: 2010-08-26
Materia: Contabilitate
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Catalin_Co
Lucrare de licenta despre Importanta evidentierii contabile a stocurilor
Aceste caracteristici fac ca stocurile sa detina un rol important in formarea rezultatului exercitiului. Nivelul stocurilor influenteaza in mod evident volumul productiei, calitatea acesteia, modul de valorificare si realizare a productiei. Nu orice nivel al stocurilor este favorabil intreprinderii. Astfel, un nivel minim poate genera opriri nejustificate ale procesului de productie datorita unor disfunctionalitati care pot sa apara in cadrul circuitului furnizor-beneficiar. Un nivel prea ridicat al stocurilor poate determina imobilizari importante de stocuri care vor fi lipsite de miscare o anumita perioada, in care se va resimti nevoia de miscare de fonduri in cadrul altor compartimente functionale.

Mentinerea stocurilor la nivel minim indispensabil pentru a putea permite functionarea normala a intreprinderii asigura formarea stocului-util. Exista doua notiuni de stoc-util:stocul-normal, optim sau ideal care asigura nivelul de rentabilitate optima;stocul-util efectiv, respectiv minimul de stoc care este necesar functionarii intreprinderii.Nivelul optim al stocurilor este cel care tine seama de conditiile reale de aprovizionare, tehnologice, de productie si comercializare, de reducere a capitalurilor blocate si a costurilor, fiind orientat spre accelerarea rotatiei fondurilor si a rentabilitatii economice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta evidentierii contabile a stocurilor

Lucrare de licenta despre Importanta evidentierii contabile a stocurilor
Cuprins

1. Prezentarea SNP Petrom SA, sucursala Peco Timis..........3

2. Gestiunea si evidenta operativa a stocurilor.............10

3. Organizarea si conducerea contabilitatii sintetice a stocurilor....43

4. Studiu de caz: reflectarea in contabilitate a stocurilor la SNP Petrom SA, sucursala Peco Timis.............58

Bibliografie............71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta evidentierii contabile a stocurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.