Importanta leasingului in economia nationala si in relatiile internationale

Trimisa la data: 2009-04-28
Materia: Economie
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_H
Lucrare de licenta despre Importanta leasingului in economia nationala si in relatiile internationale
Actul normativ avea in vedere numai raporturile juridice de drept comercial international, deoarece prevedea ca incheierea contractului de leasing se face intre un comerciant reman si un partenerstrain.
datorita faptului ca operatiunile de leasing erau putin utilizate in Romania, era absolut necesara o consacrare in plan legislativ, in baza unui proiect de lege care sa ia in considerare legislatia altor tari in materie si Conventia UNIDROIT asupra leasingului financiar international, semnata la Ottawa in 28 mai 1988.In aceasta situatie a fost adoptat un asemenea act normativ prin Ordonanta Guvernului nr.51/1997, supusa ulterior anumitor modificari si completari.

Art.1 din Ordonanta Guvernului a fost modificata in mod substantial, fiind data o alta definitie operatiunilor de leasing, care corespunde in mare parte cu definitiile date de doctrina. Astfel, operatiunile de leasing sunt acelea " prin care o parte, denumita locator/finantator, transmite pentru o perioada determinata dreptul de folosinta asupra unui bun al carui proprietar este, celeilalte parti, denumita utilizator, la solicitarea acesteia, contra unei plati periodice, denumita rata de leasing, iar la sfarsitul perioadei de leasing, locatorul/ finantatorul se obliga sa respecte dreptul de optiune al utilizatorului de a cumpara bunul, de a prelungi contractul de leasing ori de a inceta raporturile contractuale".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta leasingului in economia nationala si in relatiile internationale

Lucrare de licenta despre Importanta leasingului in economia nationala si in relatiile internationale
Cuprins

Capitolul I. Aspecte generale privind leasingul.........................................3
Istoricul leasingului........................................3
Definitia leasingului........................................7
Functia economica a leasingului..................................10
Natura juridica a leasingului..................................13
Structura si mecanismul operatiei de leasing.....................16

Capitolul II. Importanta leasingului in economia nationala si in relatiile internationale.....................................26
2.1. Operatiunile de leasing vizate de lege.......................26
2.2. Operatiunile de leasing nevizate de lege........................27

Capitolul III. Contractul de leasing............................34
Caractere juridice,clasificare si obiectul contractului de leasing........................................34

Bibliografie.............................................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta leasingului in economia nationala si in relatiile internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.