Importanta principalelor culturi dintr-o anumita zona

Trimisa la data: 2010-07-17
Materia: Agronomie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Greta_I
Lucrare de licenta despre Importanta principalelor culturi dintr-o anumita zona
Floarea soarelui este cea mai importanta planta oleaginoasa de pe glob, si cea mai importanta planta uleioasa de la noi. Uleiul extras din achenele de floarea soarelui este semisicativ, si are culoare, gust si miros placut, continut ridicat in vitaminele A, D, E, K si substante aromatice, iar uleiul de floarea soarelui se conserva foarte bine o perioada mare de timp. Are un continut echilibrat de acizi grasi, poate fi folosit atat "la rece" (salate,etc) cat si la gatit. Este bogat in acid linoleic, esential pentru alimentatia umana.

In afara de folosirea directa in alimentatie, uleiul de floarea soarelui este utilizat in industria conservelor si industria margarinei. Poate servi la fabricarea de vopsele albe, lacuri speicale si multe alte utilizari.Semintele de floarea soarelui pot fi consumate direct (in SUA, tari scandinave, Europa de Est). Prin prelucrarea miezului de floarea soarelui se pot obtine concentrate si izolate proteice, care sunt folosite in industria mezelurilor, in carne (in proportie de pana la 25 %), sau pot fi folosite in industria laptelui.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta principalelor culturi dintr-o anumita zona

Cuprins


I. Notiuni introductive.........3

II. Datele meteorologice privind zona uzlina (comuna murighiol) judesul Tulcea......10

III. Tehnologii de cultura a principalelor plante de cultura din zona uzlina ........14

IV. Stadiul actual al cunostintelor privind principalele boli ale plantelor de cultura din zona uzlina.......36

V. Rezultate obtinute .....72

VI. Concluzii si recomandari........78

VII. Concluzii......78

VIII. Recomandari........80


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta principalelor culturi dintr-o anumita zona". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.