Importanta si eficienta fuziunilor bancare - studiu de caz

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Finante-Banci
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Flavia_G
Lucrare de licenta despre Importanta si eficienta fuziunilor bancare - studiu de caz
Oricare ar fi motivele, orice fuziune este pur si simplu o tranzactie financiara. In urma careia o banca sau cateva banci sunt absorbite de alte institutii financiare. Banca achizitioneaza, de regula, cea mai mica din cele noua, renunta la caracterul sau si accepta o noua denumire, de obicei, aceasta este denumirea organizatiei care a cumparat-o. Toate activele si pasivele bancii achizitionate se adaoga la activele si pasivele bancii cumparatoare.

Conform prevederile Regulamentului cu privire la fuziunea sau asocierea bancilor din Republica Moldova termenul fuziune este tratat:Fuziunea este procesul de reorganizare care consta in contopirea a doua sau mai multe banci, in rezultatul careia este creata o noua banca ca persoana juridica (banca succesoare), bancile contopite (bancile cedente) incetandu-si simultan activitatea ca persoane juridice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta si eficienta fuziunilor bancare - studiu de caz

Lucrare de licenta despre Importanta si eficienta fuziunilor bancare - studiu de caz
Cuprins

Introducere...................4

Capitolul I. Fenomenul fuziunii in cadrul economiei de piata........7

Capitolul II. Practici internationale privitor fuziunile bancare......28

Capitolul III Procesul de fuziune in Republica Moldova............55

Incheiere................67

Bibliografie.............69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta si eficienta fuziunilor bancare - studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.