Importanta sistemului bancar in economia nationala

Trimisa la data: 2008-12-25
Materia: Finante-Banci
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_D
Lucrare de licenta despre Importanta sistemului bancar in economia nationala
In ceea ce priveste salariul mediu brut, nivelul acestuia a crescut pe ansamblul economiei cu 9,1 la suta in termeni reali; pe fondul relativei stabilizari a cererii si ofertei pe piata muncii, dar si al diminuarii impozitului pe venit, ritmul de crestere a salariului brut in sectorul privat a consemnat o incetinire (mai usoara in industria prelucratoare, mai puternica in servicii), evolutie necesara din perspectiva recorelarii cu dinamica productivitatii muncii. Luna ianuarie a consemnat o accentuare a dezechilibrului extern comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior (deficit al contului curent in crestere cu 67,9 la suta),

Insa evolutia nu s-a datorat atat adancirii soldului negativ al balantei comerciale (+1,3 la suta), cat cresterii deficitelor inregistrate de balanta serviciilor si de cea a veniturilor (+120,6 la suta, rezultat al majorarii platilor aferente transportului de marfuri si dobanzilor aferente creditelor externe, dar si a veniturilor epatriate de catre nerezidenti). Procesul dezinflatiei a continuat; in pofida presiunilor exercitate de corectiile aplicate preturilor administrate (+9,3 la suta), rata anuala de crestere a preturilor de consum a coborat la 8,9 la suta, impactul acestora fiind diminuat de aprecierea puternica a monedei nationale fata de euro si dolar, cu efect atat asupra dinamicii preturilor libere, cat si a celor administrate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Importanta sistemului bancar in economia nationala

Cuprins

Capitolul I. Sistemul bancar si importanta acestuia pentru economia nationala.......................................3
1.1. Sistemul bancar in acceptiune generala.....................4
1.2. Structura sistemului bancar din tara noastra.....................12

Capitolul II. Casa de Economii si Consemnatiuni......................31
2.1. Prezentarea generala a institutiei...........................32
2.2. Structura organizatorica.......................................42
2.3. Pozitia CEC in sistemului bancar Romanesc........................44

Capitolul III. Produsele si serviciile oferite de CEC.....................................53
3.1. Activitatea CEC............................................53
3.2. Operatiuni desfasurate de CEC...................................58
3.3. Operatiuni bancare pentru agentii economici si alte organizatii......................................81
3.4. Activitatea de informatizare...................................81
3.5. Activitatea de marketing.............................83
3.6. Strategii C.E.C 2004-2005................................86

Capitolul IV. Studiu de caz privind acordarea unui credit la sucursala C.E.C. Dambovita............................................88

Concluzii si propuneri..............................................95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta sistemului bancar in economia nationala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.