Importanta sistemului bancar in economia nationala

Trimisa la data: 2008-12-25 Materia: Finante-Banci Pagini: 98 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nicoleta_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Importanta sistemului bancar in economia nationala
In ceea ce priveste salariul mediu brut, nivelul acestuia a crescut pe ansamblul economiei cu 9,1 la suta in termeni reali; pe fondul relativei stabilizari a cererii si ofertei pe piata muncii, dar si al diminuarii impozitului pe venit, ritmul de crestere a salariului brut in sectorul privat a consemnat o incetinire (mai usoara in industria prelucratoare, mai puternica in servicii), evolutie necesara din perspectiva recorelarii cu dinamica productivitatii muncii. Luna ianuarie a consemnat o accentuare a dezechilibrului extern comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior (deficit al contului curent in crestere cu 67,9 la suta),

Insa evolutia nu s-a datorat atat adancirii soldului negativ al balantei comerciale (+1,3 la suta), cat cresterii deficitelor inregistrate de balanta serviciilor si de cea a veniturilor (+120,6 la suta, rezultat al majorarii platilor aferente transportului de marfuri si dobanzilor aferente creditelor externe, dar si a veniturilor epatriate de catre nerezidenti). Procesul dezinflatiei a continuat; in pofida presiunilor exercitate de corectiile aplicate preturilor administrate (+9,3 la suta), rata anuala de crestere a preturilor de consum a coborat la 8,9 la suta, impactul acestora fiind diminuat de aprecierea puternica a monedei nationale fata de euro si dolar, cu efect atat asupra dinamicii preturilor libere, cat si a celor administrate.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Importanta sistemului bancar in economia nationala

Cuprins

Capitolul I. Sistemul bancar si importanta acestuia pentru economia nationala.......................................3
1.1. Sistemul bancar in acceptiune generala.....................4
1.2. Structura sistemului bancar din tara noastra.....................12

Capitolul II. Casa de Economii si Consemnatiuni......................31
2.1. Prezentarea generala a institutiei...........................32
2.2. Structura organizatorica.......................................42
2.3. Pozitia CEC in sistemului bancar Romanesc........................44

Capitolul III. Produsele si serviciile oferite de CEC.....................................53
3.1. Activitatea CEC............................................53
3.2. Operatiuni desfasurate de CEC...................................58
3.3. Operatiuni bancare pentru agentii economici si alte organizatii......................................81
3.4. Activitatea de informatizare...................................81
3.5. Activitatea de marketing.............................83
3.6. Strategii C.E.C 2004-2005................................86

Capitolul IV. Studiu de caz privind acordarea unui credit la sucursala C.E.C. Dambovita............................................88

Concluzii si propuneri..............................................95
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta sistemului bancar in economia nationala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.