Importanta speciilor de cervidae in comunitatile de cultura Cucuteni

Trimisa la data: 2010-06-17 Materia: Ecologie Pagini: 60 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: crissstiana_87
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta in pdf
Lucrare de licenta despre Importanta speciilor de cervidee in comunitatile de cultura Cucuteni
Eneoliticul din spatiul est-carpatic se impune, prin realizarile sale de exceptie, ca una din cele mai stralucite civilizatii ale preistoriei europene si universale. Investigarea eneoliticului se impune ca o realitate nu numai subiectiva, ci si obiectiva, printr-o evaluare comparativa minutioasa a perioadei cu alte teritorii.

Eneoliticul este marcat de transformari în sistemul de habitat, prin aparitia de asezari de mari dimensiuni, situate pe pozitii dominante, cu aparare naturala; delimitate cu ajutorul unor elemente de fortificatii (santuri, însotite de palisade si uneori cu valuri de pamânt), prin dispunerea locuintelor dupa un anumit plan, separarea tot mai clara a spatiului de locuit de cel destinat mortilor, utilizarea unor tehnici de constructie mai elaborate care permit obtinerea unor locuinte mai spatioase si mai confortabile.

Cresterea numarului de piese litice, a fusaiolelor (pentru torsul lânii si tesut), a rasnitelor primitive (pentru macinarea cerealelor), utilizarea procedeelor de turnare a metalelor (aramei) în tipare, aparitia primelor piese de aur, întrebuintarea mijloacelor primitive de transport (monoxila), construirea unor cuptoare cu ardere indirecta si dirijata (care mareau rezistenta ceramicii), realizarea schimburilor intertribale, confectionarea de unelte si obiecte necesare agriculturii folosind inclusiv materia prima de origine animala au contribuit la conturarea vietii sociale înfloritoare din perioada eneolitica si sedentarizare. Statornicia pe un teritoriu presupune ca mijloace de procurare a sursei de hrana: cultivarea plantelor (printr-o agricultura primitiva) si cresterea animalelor.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Importanta speciilor de cervidae in comunitatile de cultura Cucuteni

Lucrare de licenta in pdf
Lucrare de licenta despre Importanta speciilor de cervidee in comunitatile de cultura Cucuteni
INTRODUCERE................4
CAPITOLUL I. Cercetari anterioare privind cultura Cucuteni .....6

CAPITOLUL II. Caracterizarea culturii Cucutenii ................10

CAPITOLUL III. Caracterizarea ecologica si etologica a speciilor de
cervidee.........5
III.1. Capriorul (Capreolus capreolus) ..........15
III.2 Cerbul (Cervus elaphus) ...................18
III.3. Cerbul loatar (Cervus dama) ..............24
III.4 Elanul (Alces alces) ......................29

CAPITOLUL IV. Materiale si metode de studiu arheozoologic ........31
IV.1. Caracteristicile materialului arheozoologic ................31
IV.2. Metode de studiu ....................... 32

CAPITOLUL V. Date arheozoologice...............39
V.1. Capriorul (Capreolus capreolus) ..........43
V.2 Cerbul (Cervus elaphus)....................45
V.3. Cerbul lopatar (Cervus dama)...............46
V.4 Elanul (Alces alces).......................46

CONCLUZII .....................57
BIBLIOGRAFIE ..................59
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Importanta speciilor de cervidae in comunitatile de cultura Cucuteni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.