Impozitele

Trimisa la data: 2010-10-16
Materia: Economie
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_C
Lucrare de licenta despre Impozitele
Prin aplicarea impozitelor de repartitie.
Impozitele de repartitie se caracterizeaza prin faptul ca pornesc "de sus in jos", adica intai se stabileste "necesarul veniturilor de incasat", din impozite, la nivelul intregii tari, dupa care are loc "repartizarea" acestora "de sus in jos", din treapta in treapta, pe unitati administrativ-teritoriale: judete, municipii, orase, comune, contribuabili si pe fiecare sursa de venit (materie impozabila).

Altfel spus in cadrul impozitelor de repartitie, in stabilirea veniturilor se porneste de la necesitatile fiecarei unitati bugetare care, in frecvente cazuri sunt multe diferite de posibilitatile reale, efective."Sarcina de incasare" fiind stabilita, trebuie gasite posibilitatile de realizare.Cum, in general, intre "dorinte" si "posibilitati" sunt diferente mari si foarte mari, este usor de inteles ca prin aplicarea impozitelor de repartitie, nu se poate conta pe obtinerea veniturilor inscrise in bugetul public national, intrucat acestea nu sunt corelate, in mod real, cu materia impozabila existenta, cu posibilitati efective ale contribuabililor, cu legislatia fiscala.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impozitele

Cuprins

Capitolul I Impozitele.........3

Capitolul II Impozitele directe..........8

Capitolul III Impozitele si taxele locale.......33

Capitolul IV Efectele impozitelor directe........53

Capitolul V Posibilitati de perfectionare a gradului de colectare a impozitelor si taxelor..........62

Bibliografie..........63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impozitele". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.