Impozitele directe

Trimisa la data: 2014-05-31 Materia: Economie Pagini: 80 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: olesea853
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Impozitele directe
Taxa este o plata obligatorie cu titlu gratuit, care nu este impozit.Spre deosebire de impozite, taxele sunt si ele plati banesti reglementate ca venituri ale bugetului de stat, sau ale unor colectivitati publice care insa sunt datorate de cei care beneficiaza de anumite servicii, prestari ori alte acte sau activitati ale unor organe sau institutii publice.

Impozitele reprezinta un instrument complex alcatuit dintr-un sir de componente. Aceste componente mai sunt numite si elementele impozitelor, care descriu trasaturile definitorii ale acestora.Subiectul impozitului este persoana fizica sau juridica obligata prin lege la plata acestuia. Astfel, de exemplu, la impozitul pe venitul persoanelor fizice, subiectul impozitului este muncitorul sau functionarul care obtine venit, la impozitul pe succesiuni-mostenitorul etc. In actele normative subiectul impozitului mai este numit si contribuabil.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Impozitele directe

Lucrare de licenta despre Impozitele directe
Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I. Concept, esenta economica, rolul si evolutia impozitelor in formarea veniturilor bugetare.........5
1.1.Concept si esenta economica a impozitelor directe........5
1.2.Rolul si evolutia impozitelor in formarea veniturilor bugetare.........8

Capitolul II. Contabilitatea impozitului pe venit si a taxelor in cad-rul entitatii economice................13
2.1. Modul de calcul a impozitului pe venit din activitatea de intreprinzator..........13
2.2. Contabilitatea impozitului pe venit din activitatea de intreprinzator..........24
2.3.Contabilitatea impozitului pe venit retinut la sursa de plata....31
2.4. Particularitatile contabilitatii taxelor locale in cadrul entitatii economice...........46

Capitolul III. Modul de intocmire si prezentare a Declaratiilor cu privire la impozitul pe venit si a taxelor locale.........53
3.1. Intocmirea si prezentarea Declaratiei cu privire la impozitul pe venit..........53
3.2. Termenele de prezentare a Declaratiilor impozitului pe venit retinut la sursa de plata si a taxelor locale..............57

Concluzii si recomandari..............59

Bibliografie.........62
Anexe................63
Figuri...............64
Tabele ..............65
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impozitele directe". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.