Impozitele si taxele directe in cadrul unei societati

Trimisa la data: 2010-05-25
Materia: Economie
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adriana_C
Lucrare de licenta despre Impozitele si taxele directe in cadrul unei societati
In individualizarea fiecarui impozit (taxa) in parte au importanta deosebita o serie de notiuni cu continut propriu, care poarta denumirea generica de elemente tehnice, necesare in cunoasterea si respectarea fiscalitatii, atat de catre organele fiscale, cat si de catre contribuabili. Ele reprezinta insusiri comune tuturor impozitelor si taxelor.

Elementele comune sunt reprezentate de: denumirea (impozit sau taxa); subiectul impozitului sau contribuabilul; suportatorul; materia supusa impunerii (obiectul impunerii); sursa impozitului (taxei); unitatea de impunere; cota impozitului; asieta fiscala; termenul de plata; facilitatile fiscale; sanctiunile aplicabile si caile de contestatie.Denumirea trebuie sa corespunda continutului economic (impozit sau taxa) si lexicului romanesc (de exemplu: impozit pe profit, taxa asupra mijloacelor de transport cu tractiune mecanica).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impozitele si taxele directe in cadrul unei societati

Lucrare de licenta despre Impozitele si taxele directe in cadrul unei societati
Cuprins

Introducere..............2

I.Impozite si taxe - notiuni generale............5
1. Definitia , rolul si factorii care influenteaza evolutia impozitelor si taxelor...............5
2. Elementele tehnice ale impozitelor...........7
3. Principiile impunerii..............9
4. Asezarea, perceperea si clasificarea impozitelor si taxelor......11

II. Impozite directe cuvenite bugetului administratiei centrale de stat...........14
1. Impozitul pe venit...........14
2. Impozitul pe profit..........34
3. Impozitul pe dividende.......42

III. Impozite si taxe directe cuvenite bugetelor locale........45
1. Impozitul pe cladiri............45
2. Impozitul pe terenuri...........50
3. Taxa asupra mijloacelor de transport...........53
4. Taxa pentru folosirea terenurilor proprietate de stat..........56

IV. Concluzii si propuneri................97

Bibliografie..............99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impozitele si taxele directe in cadrul unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.