Impozitul pe profit intre contabilitate si fiscalitate

Trimisa la data: 2014-08-13
Materia: Contabilitate
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: anamariadrimbu
Lucrare de licenta despre Impozitul pe profit intre contabilitate si fiscalitate
Obligatiile fiscale sunt stabilite si achitate pe fiecare categorie de taxa sau impozit prin intermediul sistemului contabil, dar si a planului general de conturi, adoptat in data de 1 ianuarie 1994. In prezent, sunt necesare doar suporturile cu informatii, precum si documentele justificative (ce sunt inregistrate in conturile analitice si sintetice) pentru a stabili relatiile cu bugetele locale si cu bugetul de stat. Astfel, evidentele paralele cu contabilitatea nu mai sunt necesare.

Contabilitatea este un instrument care face posibila cunoasterea si gestionarea situatiei patrimoniale, dar si a situatiei financiare si a rezultatului care se obtine. Aceasta disciplina trebuie sa asigure date pentru investitorii de capital, salariatii intreprinderii, organele de sinteza ale guvernului, bancheri, furnizori, precum si pentru stat reprezentat prin fiscalitate. Contabilitatea si fiscalitatea reprezinta doua discipline care, de multe ori, sunt independente una fata de cealalta, dar institutiile de stat, regiile autonome si societatile comerciale detin un ansamblu de acte fiscale si contabile care necesita sa fie analizate impreuna si nu independent unele de altele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Impozitul pe profit intre contabilitate si fiscalitate

Cuprins

Introducere.................................3

Capitolul I. Prezentarea entitatii patrimoniale.....................6
1.1 Scurt istoric................................6
1.2 Obiectul de activitate...........................7
1.3 Structura organizatorica a firmei.......................7
1.4 Fluxurile de productie.......................9
1.5 Politica de calitate si protectia mediului....................13

Cpitolul II. Fundamentele teoretice si elementele practice de contabilitate....................................15
2.1 Rezultatul contabil si rezultatul fiscal.......................15
2.2 Impozitul pe profit......................................18
2.3 Calculul profitului impozabil si a impozitulul pe profit la societatea comerciala Chitulescu Prod S.R.L........................30

Capitolul III. Partea de analiza: Determinarea profitului impozabil si a impozitului pe profit la firma S.C. CHITULESCU PROD S.R.L...........................................34
3.1. Evolutia veniturilor obtinute si cheltuielilor realizate de societate..................................37
3.2 Determinarea si evolutia profitului impozabil...................10

Bibliografie....................................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impozitul pe profit intre contabilitate si fiscalitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.