Impozitul pe venit si aspecte privind regimul juridic al acestuia

Trimisa la data: 2010-02-26 Materia: Economie Pagini: 93 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cristian_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Impozitul pe venit si aspecte privind regimul juridic al acestuia
Impozitul reprezinta o forma de prelevare a unei parti din veniturile sau averea persoanelor fizice sau juridice la dispozitia statului in vederea acoperirii cheltuielilor sale. La etapa actuala s-a ajuns la urmatoarea definitie a impozitului: "Impozitul reprezinta o contributie baneasca obligatorie si cu titlu nerambursabil datorata conform legii bugetului de stat de catre persoanele fizice si juridice pentru veniturile pe care le obtin sau pentru bunurile pe care le poseda".

Din definitia de mai sus putem constata urmatoarele:Impozitul este o contributie baneasca in sensul ca persoanele fizice si juridice sint datoare sa participe dupa anumite criterii la formarea fondurilor generale de dezvoltare a societatii, necesare finantarii unor trebuinte social-economice in folosul intregii colectivitati. Forma pecuniara a impozitelor e obisnuita in statele moderne insa nu este exclusiva deoarece chiar si in perioada contemporana s-a recurs alaturat impozitelor datorate si platite in bani la impozite in natura.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Impozitul pe venit si aspecte privind regimul juridic al acestuia

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I
1.1 Notiunea de impozit si elementele sale..............7
1.2 Clasificarea impozitelor............16
1.3 Reglementarea juridica a impozitului pe venit in unele tari dezvoltate............22

Capitolul II Regimul juridic al impozitului pe venit perceput de la persoanele care practica activitate de antreprenoriat........28
2.1 Acceptiuni generale privind impozitul pe venit a persoanelor ce practica activitatea de antreprenoriat........28
2.2. Impozitul pe venit retinut de la persoane juridice.........33
2.3 Impozitul pe venit perceput de la persoanele fizice ce practica activitatea de antreprenoriat...........65

Capitolul III
3.1 Regimul juridic al impozitului pe venit perceput de la persoanele fizice...........71
3.2 Impozitul pe venit retinut la sursa de plata........81

Incheiere..........84

Bibliografie.......88
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Impozitul pe venit si aspecte privind regimul juridic al acestuia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.