Imprumuturi din limba engleza in limba romana

Trimisa la data: 2012-06-16
Materia: Limba Romana
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ABranzei
Lucrare de licenta despre Imprumuturi din limba engleza in limba romana
Rezistenta la imprumuturi are la baza purismul lingvistic, nationalismul cultural, si se produce in general in tarile intarziate politic, economic, social si stiintific, aflate in faza de modernizare acuta a vocabularului si in perioadele de introducere a unei mari cantitati de imprumuturi care par a "instraina" limba. Pentru limba noastra a existat confruntarea prelungita dintre "neaosisti" si "modernisti" si interventiile lui Titu Maiorescu, Alexandru Graur si Iorgu Iordan.

Imprumutul lexical are o importanta primordiala, dar nu trebuie ignorat faptul ca, in cazul unor contacte lingvistice mai profunde, o limba imprumuta din alta nu numai cuvinte, ci si sunete, modalitati de accentuare, unele trasaturi morfologice sau anumite turnuri sintactice. De aceea, avandu-se in vedere posibilitatea receptionarii oricarui element al limbii, imprumuturile se clasifica in imprumuturi: lexicale, semantice, gramaticale si fonetice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Imprumuturi din limba engleza in limba romana

Lucrare de licenta despre Imprumuturi din limba engleza in limba romana
Cuprins

Introducere....................4

Capitolul I Importanta imprumutului lingvisitc.............8

Capitolul II Exemple de imprumuturi................12
2.1. Anglicismele de lux..................15
2.2. Norma lingvistica....................16

Capitolul III Tipuri de imprumuturi........20

Capitolul IV Cauzele imprumuturilor........24

Capitolul V Patrunderea si adaptarea imprumuturilor............26

Capitolul VI Reactii impotriva imprumuturilor.............32

Capitolul VII Conditiile patrunderii neologismelor in limba romana...........35

Capitolul VIII Neologismele limbii romane.................42

Capitolul IX Termenii tehnici si termenii internationali..........45

Capitolul X Concluzii..................49

Bibliografie......................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Imprumuturi din limba engleza in limba romana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.