Incadrarea infractiunii de omor deosebit de grav

Trimisa la data: 2009-09-02
Materia: Criminologie
Pagini: 70
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Paul_M
Lucrare de licenta despre Incadrarea infractiunii de omor deosebit de grav
Printre drepturile pe care le poate avea o persoana, sunt unele de natura morala, strans legate de persoana omului, denumite drepturi personale nepatrimoniale, prin care se garanteaza si se ocroteste personalitatea omului, adica calitatea sa de a fi subiect de drept, in existenta si integritatea sa corporala, ca si in diferitele ei manifestari morale sau intelectuale. Unul dintre aceste drepturi, absolut opozabil tuturor, este dreptul la viata.Dintre mijloacele juridice de aparare, legea penala a avut, de timpuriu, un rol tot mai important, dreptul penal fiind forma cea mai energica de influentare a relatiilor sociale si de ocrotire a valorilor fundamentale.

In toate legiuirile, incepand cu codul lui Hammurabi, codurile chinezesti (sec. XIII), cartile sacre egiptene, legile lui Manu (sec. XI), legile lui Lycurg, Solon (sec.VIIAZIX), legile romane, legile popoarelor germanice si pana la legiuirile epocii moderne, grija pentru ocrotirea vietii omuhi a stat in centrul atentiei legiuitorului.Vechile noastre pravile incriminau, de asemenea, faptele de omor, intocmai ca si codurile penale ale Romaniei moderne din 1864 si 1936.In "Declaratia americana de independenta" din 4 iulie 1776 se proclama solemn dreptul la viata al tuturor oamenilor: oamenii au anumite drepturi inalienabile, printre care si dreptul la viata, ocrotirea acestui drept dand expresie celor mai nobile nazuinte ale omenirii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Incadrarea infractiunii de omor deosebit de grav

Lucrare de licenta despre Incadrarea infractiunii de omor deosebit de grav
Cuprins

Capitolul I. Notiunea de "ocrotire a vietii" in dreptul penal..........3
Istoricul incriminarii faptelor de omor..............................11
Elemente de drept comparat..........................16
Corelatii ale infractiunii de omor deosebit de grav cu alte infractiuni.............................20

Capitolul II. Infractiunea de omor deosebit de grav in special....25
Continutul legal al infractiunii de omor deosebit de grav.........................25
Elemente preexistente ale infractiunii de omor deosebit de grav .......................26
Continutul constitutiv al infractiunii de omor deosebit de grav ..................31
Elemente circumstantiale ale infractiunii de omor deosebit de grav.....................37
Forme, morlalitsti si sancticcni ale infractiunii de omor deosebit de grav..................53

Capitolul III. Aspecte criminologice specifice infractiunii de omor deosebit de grav...........................57

Bibliografie..................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Incadrarea infractiunii de omor deosebit de grav". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • mai este valabil adika o pot lua aceasta lucrare?

    Cosmin | 2012-02-13 13:18:22
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.