Incheierea casatoriei

Trimisa la data: 2016-04-25
Materia: Drept
Pagini: 112
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: szekely_emma
Casatoria uneste pe barbat si pe femeie. Da nastere unor raporturi juridice deosebit de complexe, care ar putea fi grupate in raporturi dintre soti si raporturi dintre parinti si copii. Atat raporturile dintre soti, cat si cele dintre parinti si copii, pot fi incadrate in sfera relatiilor personale sau a raporturilor patrimoniale, cu precizarea ca, fiecare dintre ele isi are propria identitate.

Articolul 12 din din Conventia europeana a drepturilor omului consacra doua tipuri de drepturi distincte: dreptul subiectiv la incheierea unei casatorii si dreptul la intemeierea unei familii.

Incheierea unei casatorii are ca efect esential nasterea unei vieti de familie, insa acest efect nu are si un caracter exclusiv.

In aceasta lucrare, dupa cum dezvaluie si titlul ei: "Incheierea casatoriei", vom analiza modalitatile incheierii casatoriei in sistemul nostru de drept.

Primul capitol "Casatoria" prezinta uniunea legala, liber consimtita intre barbat si femeie pentru intemeierea unei familii.

In al doilea capitol am tratat tema respectiva, si anume "Incheierea casatoriei", unde sunt reprezentate conditiile de fond care trebuie sa fie indeplinite pentru incheierii unei casatorii. La conditiile de fond, putem identifica conditiile de fond pozitive, care sunt foarte importante si neindeplinirea ei interzice incheierea casatorie. In al doilea rand, mai sunt si conditiile de fond negative, mai exact impedimentele, si daca exista unul dintre ei, atunci legea nu isi permite casatoria.

In capitolul trei, urmeaza "Conditiile de forma ale incheierii casatoriei", care reprezinta formalitatile prealabile si concomitente incheierii casatoriei, adica este necesar timp pentru depunerea unei cereri la organul de stare civila in a carui raza teritoriala se afla la domiciliului unuia dintre viitorii soti.

Capitolul patru, este dedicat formalitatilor ulterioare incheierii casatoriei. "Dupa incheierea casatoriei, ofiterul de stare civila intocmeste, de indata, in registrul actelor de stare civila, actul de casatorie, care se semneaza de catre soti, de cei doi martori si de catre ofiterul de stare civila."

In capitolul urmator sunt prezentate efectele ale incheierii casatoriei, unde se stim cum le impart sotii bunurile comune si care sunt acestea.

In ultimul capitol se pot vedea statisticile despre casatorii, daca au crescut in ultimii ani sau nu. Din acest capitol se pot cunoaste rezultatele nationale privind casatoria pe teritoriul Romaniei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Incheierea casatoriei

Cuprins 3
Introducere 3
Capitolul I. Casatoria 5
Capitolul II. Incheierea casatoriei 8
Capitolul III. Conditiile de forma ale incheierii casatoriei 20
Capitolul IV. Formalitati ulterioare incheierii casatoriei 57
Capitolul V. Efectele incheierii casatoriei 70
Capitolul VI. Evolutia numarului de casatorii in Romania 95
Concluzii 103
Bibliografie 104
Anexe 106

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Incheierea casatoriei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.