Incheierea unui contract individual de munca

Trimisa la data: 2010-04-25
Materia: Drept
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_Ni
Lucrare de licenta despre Incheierea unui contract individual de munca
Printre perogativele de care dispune managerul se afla si aceea de a selectiona, angaja si concedia personalul . Sigur ca atunci cand managerul este o persoana fizica, aceasta este organul care incheie, din partea patronului, contractul individual de munca. Insa, in cazul in care calitatea de manager o au mai multe persoane fizice ori o persoana juridica se ridica intrebarea cine, in concret, angajeaza personalul salariat. Suntem de parere ca atunci cand mai multe persoane fizice sunt manageri, contractul de munca va fi incheiat de cel indicat in contractul de management ca indeplineste o atare atributie. In lipsa unei asemenea dispozitii, consideram ca de prerogativa mentionata dispun, in egala masura, toti managerii - persoane fizice.

In situatia in care managerul este o persoana juridica, apreciem ca incadrarea personalului, deci incheierea contractului individual de munca, este de competenta organului unipersonal al acesteia, in baza dispozitiilor generale ale art. 35 din Decretul nr. 31/1954. In cazul societatilor comerciale cu capital privat, organul prin care se incheie contractul individual de munca este cel stabilit prin actul constitutiv (contractul si statutul societatii) care, potrivit Legii nr. 31/1990 prevede ca "incadrarea salariatior la societatile comerciale se face pe baza contractului de munca, cu respectarea prevederilor Codului muncii si a regimului de asigurari sociale al personalului unitatilor de stat".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Incheierea unui contract individual de munca

Lucrare de licenta despre Incheierea unui contract individual de munca
Cuprins

Capitolul I. Scurt istoric....................................3

Capitolul II. Notiune. Trasaturi caracteristice.....................5

Capitolul III. Conditii la incheierea contractului individual de munca...........................................9

Capitolul IV. Continutul.......................................35

Capitolul V. Durata.......................................43

Capitolul VI. Forma contractului individual de munca.......................................47

Capitolul VII. Situatii speciale privind incheierea unor contracte de munca...........................................50

Capitolul VIII. Concluzii.........................................58

Bibliografie...............................................60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Incheierea unui contract individual de munca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.