Indicatii - contraindicatii si reactii adverse a medicatiei imunomodulatoare in lupusul eritematos sistemic

Trimisa la data: 2010-07-01
Materia: Medicina
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ilinca_Cr
Lucrare de licenta despre Indicatii - contraindicatii si reactii adverse a medicatiei imunomodulatoare in lupusul eritematos sistemic
Raportul femei/barbati variaza dupa diferite statistici intre 5/1 si 9/1. In ultimele decenii s-a observat o crestere a frecventei bolii. Aceasta, pe de o parte datorita cresterii acurateTii diagnosticarii prin perfecTionarea tehnicilor de explorare si, pe de alta parte, probabil datorita unei cresteri reale a incidenTei, la care s-a adaugat apariTia lupusului indus medicamentos.

DistribuTia geografica a lupusului eritematos sistemic
Lupus eritematos sistemic afecteaza indivizi apartinand oricarei rase umane si din oricare zona geografica, dar prevalenTa bolii variaza de la o Tara la alta. Astfel prevalenTa poate fi de 1:1000 de femei in anumite zone ale Americii de Nord si chiar mai ridicate in anumite grupuri rasiale, 1:230 de femei din populaTia neagra din America, sau populaTiile hispanice din Indiile de Vest si asiatice din China, lupus eritematos sistemic in perioada copilariei apare mult mai des la copii populatiilor de negri si asiatice decat la populaTia alba. PrevalenTa bolii este mai mare in zonele urbane comparativ cu cele rurale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Indicatii - contraindicatii si reactii adverse a medicatiei imunomodulatoare in lupusul eritematos sistemic

Cuprins

Definitia lupusului eritematos sistemic ..........3
Istoric. Epidemiologie .........3
Incidenta ........4
Etiologie ........4
Patogenie ........8
Leziuni imune ............10
Modificari anatomo-patologice ..........11
Clinic si paraclinic ...........14
Diagnostic diferential ........28
Scheme de tratament ..........30
Medicatia imunomodulatoare. Indicatii.......45
Prognostic ........62
Partea speciala ........63

Bibliografie........64
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Indicatii - contraindicatii si reactii adverse a medicatiei imunomodulatoare in lupusul eritematos sistemic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.