Individualizare si identitate prin lectura

Trimisa la data: 2010-07-30
Materia: Limba Romana
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_S
Lucrare de licenta despre Individualizare si identitate prin lectura
Acceptand principiul lui Heraclit se creaza un cerc vicios: textul prin lecturarea sa ma schimba, iar eu, in noua stare, transform la randul meu textul. Prin capitalul de cunoastere acumulat dupa citire, Eu sunt Altul, iar atunci cand revin asupra aceluiasi text care a produs schimbarea, el nu mai este acelasi. Aceasta in cazul relatiei dintre un singur individ si o singura carte. Individul se afla in imposibilitatea, nu de a nu citi o singura carte, dar nici macar o pagina. Cititorul este prins intr-un labirint, construit de el insusi, din trei motive: in primul rand deciziei de a reciti, apoi gradului de libertate pe care il are in interpretarea simbolului: "Vietile sfintilor, care niciodata nu pot sa zic c-am citit-o si n-o s-o citesc, ca sa zic c-am citit-o.

Citeam de [...] 5-6 ori, ma intorceam in alte zile si acelasi fragment pe care l-am citit, sa-l vezi in alte... ziceam: Mai, da' cum de n-am citit, ca doar era clar, cinci fraze, era clar, ia uite..." (Victoria Olteanu) si faptului ca nu tot discursul este citit cu aceeasi intensitate: "...cateodata am... am un sentiment de surpriza, ca sunt lucruri pe care, ori nu le-am sesizat la momentul cand le-am citit, dar cred ca mai degraba nu le-am sesizat decat le-am uitat..." (Ionescu Corneliu) In fata acestui dinamism etern se va incerca evadarea, insa asupra sistemelor care se creaza in acest scop voi reveni pe parcursul analizei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Individualizare si identitate prin lectura

Cuprins

Introducere......................................5

Partea I. Constructivismul simbolic......................................7
Capitolul 1: "Irealul" real......................................7
Capitolul 2: Cartea ca forma de individualizare si definire a individualitatii......................................11
Capitolul 3: Lectura: act subiectiv - rational......................................13
Capitolul 4: Diada cititor - carte......................................18
Capitolul 5: Tipologii ale cartii......................................25
Capitolul 6: Cartea ca lume interioara......................................30
Capitolul 7: Proces sau "intalnire fatala"?......................................35

Partea a - II - a: Relatia produs - consumator......................................37
Capitolul 1: Valoarea simbolica vs valoare economica......................................37
Capitolul 2: Colectiile personale......................................46

Partea a - III - a: Tipologii ale cititorului......................................49

Concluzii......................................56

Bibliografie......................................58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Individualizare si identitate prin lectura". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.