Infectiile peritoneale si etiologia microbiana

Trimisa la data: 2009-04-22
Materia: Medicina
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paul_S
Lucrare de licenta despre Infectiile peritoneale si etiologia microbiana
Antigenele flagelare sau H sunt proteice, cu specificitate de tip termolabile, distruse de alcool, dar prezervate prin formol. Cu anticorpii omologi formeaza rapid aglutinate floconoase.
Antigenele somatice O si R sunt parte integranta a LPS din membrana externa.Antigenul O este termostabil, distrus prin formol dar prezervat prin alcool. Cu anticorpii omologi aglutineaza granular si lent.
Antigenul R este constituit din miezul polizaharidic al LPS. S-au descris trei grade de deficienta a sintezei LPS: de la mutantele Ra deficiente numai in sinteza antigenului O, pana la mutantele Re care sintetizeaza numai unitati KDO.

Mutantele Rb - Re aglutineaza spontan in solutii saline izotone. Cele Ra , desi formeaza suspensii omoloage, reactioneaza incrucisat cu multe seruri anti - O mai ales in reactia de aglutinare pe lama.Antigenul K - sunt poliozide capsulare sau proteice fimbriale. Este reprezentat prin fractiunile antigenice Lab care nu coexista niciodata la aceeasi tulpina si care se comporta diferit fata de agentii fizici si chimici.Cele mai multe antigene polizaharidice sunt acide. Tulpinile ce le poseda pot forma colonii mucoide si antigenele lor nu aglutineaza decat la incalzirea la 100 º C.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infectiile peritoneale si etiologia microbiana

Lucrare de licenta despre Infectiile peritoneale si etiologia microbiana
Cuprins

Introducere...................................3

Capitolul I. Prezentarea anatomo-fiziologica si microbiologica a peritoneului.........................................4
1.1. Histologia peritoneului.....................................4
1.2. Functia peritoneului......................................4
1.3. Particularitati morfofiziopatologice ale peritoneului.............5

Capitolul II. Etiologia infectiilor peritoneale.......................6
2.1. Etiopatogenia infectiilor peritoneale...........................6
2.2. Prezentarea speciilor mai frecvent izolate din lichidul peritoneal................................................9
2.3. Particularitati ale infectiilor peritoneale...................24

Capitolul III. Diagnosticul de laborator al infectiilor peritoneale..........................................26
3.1. Recoltarea si transportul produselor biologice......................26
3.2. Examenul de laborator al lichidului peritoneal...................27

Capitolul IV. Sensibilitatea la antibiotice a germenilor izolati din lichidul peritoneal..........................................33
4.1. Capacitatea unor chimioterapice de a se concentra in
lichidul peritoneal..........................................34
4.2. Principalele grupe de antibiotice folosite in tratamentul infectiilor peritoneale.............................................35
4.3. Alegerea chimioterapicelor active fata de diferitele
organisme izolate din lichidul peritoneal...........................38

Concluzii.................................................60

Bibliografie.....................................................62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infectiile peritoneale si etiologia microbiana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.