Inflatia in Romania

Trimisa la data: 2013-05-17
Materia: Economie
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: jianel
Lucrare de licenta despre Inflatia in Romania
Inflatia nu este un fenomen economic nou. Dupa opinia economistilor istorici, asemenea fenomene s-au manifestat nu cu mult dupa ce au aparut banii.In timpul imperiului Roman au avut loc inflatii provocate de scaderea valorii monedelor ce erau la timpul respectiv in circulatie.
China a cunoscut si ea asemenea fenomene inca din secolul XIV, cand imparatul Chinei a inlocuit monedele metalice cu banii de hartie.
Europa a cunoscut asemenea inflatii cand aurul si argintul au inceput sa invadeze vechea lume, provenind din minele descoperite in lumea noua.
In America de Nord, dupa Revolutie, au existat perioade intercalate de inflatii si deflatii.

In secolele precedente, tarile erau capabile sa-si reduca efectele inflatiei, intrucat valoarea banilor era direct legata de folosirea standardul de aur si argint. Pe parcursul dezvoltarii istorice a lumii, stabilitatea pretului aurului si a argintului au determinat o stabilitate a pretului diferitelor marfuri, atat in comertul interior, cat si in tranzactiile comerciale dintre tari. Secolul XIX, a fost un secol in care functiona un sistem bimetalist; Marea Britanie se baza pe standardul aur inca de la sfarsitul Razboiului Napolionian (1799-1815) si a functionat pe acest sistem pana la primul razboi mondial (1914).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inflatia in Romania

Cuprins

Introducere....................................3

Capitolul I. Conceptul de inflatie.....................................4
1.1 Scurt istoric al inflatiei......................................4
1.2 Costul inflatiei si formele ei de manifestare..............................8
1.3 Consecintele inflatiei...................................17

Capitolul II Evolutia procesului inflationist in Romania..............................................24
2.1 Evolutia fenomenului inflationist pana in 1989...........................................24
2.2 Evolutia fenomenului inflationist in Romania dupa 1989........................................26
2.3 Rata inflatiei in perioada 2001-2011.....................................35

Capitolul III. Politici si strategii antiinflationiste..........................45
3.1 Politica monetara.....................................46
3.2. Politica fiscala..................................54
3.3 Strategia de politica monetara a BNR de tintire directa a inflatiei......................................55

Concluzii..........................................58

Bibliografie..............................................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inflatia in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.