Inflatia in cadrul economiei de tranzitie

Trimisa la data: 2010-08-26
Materia: Economie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: John_C
Lucrare de licenta despre Inflatia in cadrul economiei de tranzitie
In tarile in curs de dezvoltare cu o accentuata insuficienta a sistemului financiar intermediar, creditul joaca un rol important ca sursa de fonduri pentru firme, atat pentru capitalul (de productie) pe termen scurt(cum ar fi finantarea stocurilor de materiale, semifabricate, importuri si avansuri platite muncitorilor), cat si pentru formarea capitalului pe termen lung.In conditiile restrictionarii pietei oficiale de credit si organizarii pietelor neoficiale de imprumut, efectele finantarii prin credit a necesarului de capital circulant asupra modului de transmisie a masurilor de politica monetara constituie un element critic in incercarea de masurare a efectelor politicilor de stabilizare.

Finantarea prin intermediul pietei neoficiale de credit implica includerea ratei neoficiale a dobanzii(care este costul creditului) in costurile de productie. Astfel, legitatile de reglare a preturilor prin intermediul pietei vor conduce la un efect imediat de crestere a preturilor prin costuri datorita cresterii ratei neoficiale a dobanzii. In plus, un cost mai mare a creditului nu va conduce doar la o crestere a preturilor, ci si la o reducere a output-ului ca urmare a cresterii cheltuielilor de productie. Acest mecanism de transmisie a efectelor cauzate de limitarea volumului creditelor acordate de bancile comerciale(limite impuse de Banca Centrala), de existenta pietelor de credit neoficiale si de costurile mari ale finantarii capitalului circulant asupra dimensiunilor rezervelor din economie.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inflatia in cadrul economiei de tranzitie

Lucrare de licenta despre Inflatia in cadrul economiei de tranzitie
Cuprins

Capitolul I. Structura economiei si analiza macroeconomica.................................3

Capitolul II. Model al politicii monetare in conditiile existentei pietelor financiare paralele.....................................30
Model extins de analiza macroeconomica in conditiile existentei pietelor financiare paralele..............................41

Capitolul III. Modele ale procesului inflationist......................61
Modele ale inflatiei intr-o economie inchisa ......................61
Modelul "ortodox" : Inflatia, banii si deficitele bugetare......................................62
Modelul structuralist : oferta de bunuri alimentare, distributia veniturilor si ciclul salarii - preturi.............................68
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inflatia in cadrul economiei de tranzitie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.