Inflatia principalul indicator al dezechilibrului in economie

Trimisa la data: 2010-07-12
Materia: Economie
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_I
Lucrare de licenta despre Inflatia principalul indicator al dezechilibrului in economie
In esenta se apreciaza ca mecanismul este impulsionat de pozitia sindicatelor care sprijina pe salariati in revendicarile lor si se ajunge astfel la o crestere a costurilor unitare transferate de firme asupra preturilor lor.Mecanismul efectiv de considerare a aportului in munca si a remunerarii salariatilor se repercuteaza defectuos asupra dinamicii preturilor.Posibilitatile normale de crestere a salariilor sunt axate pe cresterea productivitatii muncii. Castigul obtinut din cresterea productivitatii muncii este justificat sa fie distribuit factorilor de productie salariati si patroni.

Dar in timp ce cresterile reale de productivitate sunt diferite si variate in intreprinderi si ramuri, cererile de majorare a salariilor tind spre o "aliniere". Astfel majorarile prin aliniere duc, in final, la o realitate negativa prin efectul sau; cresterea de ansamblu a salariilor depaseste cresterea medie a productivitatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Inflatia principalul indicator al dezechilibrului in economie

Cuprins

Capitolul I Inflatia - prezentare generala............3

Capitolul II Consecintele economice si sociale ale inflatiei........26

Capitolul III Politicile antiinflationiste............40

Capitolul IV Inflatia in Romania.............67

Capitolul V Concluzii............119

Bibliografie............120
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Inflatia principalul indicator al dezechilibrului in economie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.