Influenta cererii si ofertei in cadrul activitatii economice

Trimisa la data: 2010-09-09
Materia: Economie
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorina_D
Lucrare de licenta despre Influenta cererii si ofertei in cadrul activitatii economice
Cererea este o categorie economica ce exprima ,in anumite conditii
social-istorice, nevoia sociala. Cererea este numai o parte a nevoii sociale, determinata de marimea mijloacelor banesti, de puterea de cumparare de care dispun membrii societatii. Ea reprezinta parte solvabila a nevoii sociale, respectiv acea parte care poate fi satisfacuta de piata. Deci, cererea reprezinta cantitatea totala dintr-un anumit bun, care poate fi cumparata pe piata, intr-o perioada determinata de timp, la un anumit pret dat.Cererea poate fi privita ca cerere pentru un produs sau un serviciu anume, pentru o industrie sau cererea pentru o firma, respectiv pentru productia ei.

Dimensiunea cererii pentru un anumit bun, precum si dinamica acesteia sunt determinate de nivelul si dinamica pretului bunului respectiv. Deci, intre evolutia pretului unitar al unui bun si cererea de piata pentru bunul respectiv exista o relatie de cauzalitate.Aceastarelatie este exprimata in mod foarte clar de legea cererii. Conform acestei legi, daca pretul bunurilor, resurselor si serviciilor va scadea, in mod corespunzator va creste cantitatea de marfa ceruta intr-o anumita perioada si invers, daca preturile cresc, va scadea cantitatea de marfa ceruta in perioada de timp respectiva ( celelalte conditii raminind neschimbate ).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influenta cererii si ofertei in cadrul activitatii economice

Lucrare de licenta despre Influenta cererii si ofertei in cadrul activitatii economice
Cuprins

Introducere
1.Cererea si oferta ca forma de legatura si coordonare a activitatii agentilor economici ...........................3

2.Cererea
2.1 Conceptie. Legea cererii...................6
2.2Factorii de influeta asupra cererii.........8
2.3.Cererea pietii. .......................10
2.4.Notiuni despre elasticitatea cererii.
Factorii care determina elasticitatea ofertei...............13

3.Oferta.
3.1 Conceptie.Legea ofertei......................16
3.2 Factorii de influenta asupra ofertei....................19
3.3 Notiuni despre elasticitatea ofertei
Factorii care determina elasticitatea ofertei...............21

4. Echilibrul pietei. Interactiunea ofertei cu cererea...........25

5. Aplicarea teoriei cererii si ofertei.....................30

Concluzie.................................... 34

Bibliografie ..................................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influenta cererii si ofertei in cadrul activitatii economice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.