Influenta familiei asupra personalitatii copilului

Trimisa la data: 2010-04-23
Materia: Sociologie
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_O
Lucrare de licenta despre Influenta familiei asupra personalitatii copilului
Toate acestea fac astfel incat comportarile negative ale copilului sa fie sistematic suscitate, acceptate si intretinute.Receptivitatea si atitudinile copiilor sunt foarte diferite. In afara unei atitudini relativ constant favorabil, sunt posibile si alte atitutudini. Astfel, un copil oarecare poate manifesta la un moment dat o receptivitate mai mare si chiar sa urmeze, ca semn al "fragilitatii sale morale", un model de conduita negativ, ca apoi sa se caiasca si sa abordeze aceasta linie de conduita.Este, de altminteri, exact ceea ce se intampla in acele situatii cruciale cand surprinsii unii parinti apreciati de semenii lor, ca oameni de treaba, descopera copiii lor angajati in actiuni daunatoare sau ca au comis fapte reprobabile.

Confruntati cu asemenea sintuatii neasteptate, multi dintre acestia isi explica cele intamplate prin prisma influentei exercitata de prietenii gresit alesi, respectiv de tinerii cu proasta reputatie, corupti. Intrebarea care se pune este insa aceasta: Cum de s-au lasat tocmai ei influentati sau corupti de catre acestia? Faptul ca in cazul lor exemplu negativ a gasit un "sol psihic" prielnic se explica mai mult ca sigur prin inconstiinta valorilor morale, insuficient asimilate si consolidate a acestora. Si aceasta poate pentru ca nu s-a insistat suficient asupra lor, copilul nefiind sanctionat la timpul potrivit sau ca parintii s-au marginit in actiunea lor educativa la simplele observatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influenta familiei asupra personalitatii copilului

Lucrare de licenta despre Influenta familiei asupra personalitatii copilului
Cuprins

Capitolul I. Contextualizare....................................3

Capitolul II. Documentarea teoretica..................................4
II.1. Definirea conceptelor.........................................4
II.2. Invatarea imitativa si impactul exemplelor rele...................10
II.3. Teorii explicative - teoria invatarii sociale a agresiunii - Bandura.......................................................13
II.4. Teorii cu privire la atasamentul victimei fata de agresor.....................................................15

Capitolul III. Documentarea practica...............................18
III.1. Obiectivele cercetarii..................................18
III.2. Ipotezele de lucru......................................19
III.3. Tehnici de investigatie - interviul si intrevederea -.................................................20
III.4. Instrumentul de lucru - ghidul de interviu....................21
III.5. Analiza de continut calitativa..............................39

Bibliografie.................................................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influenta familiei asupra personalitatii copilului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.