Influenta familiei monoparentale asupra copiilor

Trimisa la data: 2010-06-14
Materia: Sociologie
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: adina_garboan
Lucrare de licenta despre Influenta familiei monoparentale asupra copiilor
Una din cele mai mari temeri in ale lumii contemporane este aceea privind calitatea relatiilor afective dintre parinti si copii, si coordonatele dezvoltarii acestora, pe fundalul unei dezvoltari a mijloacelor de trai neegalate pina acum. Problema care se pune, atât la nivel explicativ, cât mai ales la nivel praxiologic, este aceea a politicilor sociale si familiale care se pot intreprinde pentru a mentine integritatea mediului domestic.

Intr-o lume globalizata, in care informatia circula cu rapiditate si in care posibilitatile de petrecere a timpului sunt foarte variate, indivizii se transforma in raport cu normele etice dominante, asumandu-si o mai mare afirmare de sine, spre o libertate care de multe ori depaseste structurile traditionale de organizare sociala. L’Εnfer c’est les autres, afirma un personaj al lui Sartre, si acest lucru reprezinta limita maxima a refuzului convietuirii. Familia traditionala pare depasita de afirmarea noilor cadre de existenta, si, deseori, copiii suporta cel mai profund transformarile din viata parintilor lor.

Motivul pentru care am ales sa cercetez aceasta tema este numarul in continua crestere a familiilor monoparentale din România, in ultimii ani. Având in vedere ca tara noastra trece printr-o perioada de tranzitie, familia este supusa unor procese care influenteaza negativ relatiile dintre membrii acesteia. Cercetarile au demonstrat faptul ca procentul familiilor monoparentale in totalul familiilor este foarte mare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influenta familiei monoparentale asupra copiilor

Lucrare de licenta despre Influenta familiei monoparentale asupra copiilor
Cuprins

Introducere...................................3

1. Dimensiuni sociologice ale familiei.................................4
1.1. Investigatie istorica asupra familiei. Tipologii familiale........4
1.2. Dimensiuni sociale si functii ale familiei.......................10
1.3. Achizitia structurilor axiologice in cadrul familiei.............14
2. Familia monoparentala.....................17
2.1. Concepte operationale...................17
2.2 .Tipologii...............................20
2.3. Realitate contemporana..................22

3. Statutul copilului in familia monoparentala........................32

4. Analiza cercetarii........................34
4.1. Scopul, obiectivele si ipotezele cercetarii......................34
4.2. Metodologia cercetarii..................36
4.3. Studii de caz...........................40

5. Concluzii.................................53

Bibliografie.................................58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influenta familiei monoparentale asupra copiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.