Influenta lungimii corporale si a perimetrului mare asupra prolificitatii la femelele de pesti

Trimisa la data: 2010-09-15
Materia: Agronomie
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lucian_P
Lucrare de licenta despre Influenta lungimii corporale si a perimetrului mare asupra prolificitatii la femelele de pesti
In aceasta idee am considerat ca o directie esentiala de studiu ar fi reproducerea pestilor, ca element vital al unei productivitati crescute. Data fiind insa complexitatea acestui fenomen, ne-am oprit doar asupra unuia dintre aspectele sale, si anume asupra modului in care ea poate fi influentata cantitativ. Mai precis, ne propunem sa verificam prin intermediul acestui studiu cum este influentata prolificitatea de catre urmatorii factori: lungimea pestelui si marimea perimetrului mare. Ne-am oprit asupra a trei specii de importanta economica: crapul romanesc, salaul si somnul.

Am pornit studiul de la ipoteza ca numarul de icre creste direct proportional cu lungimea corpului si cu perimetrul mare. Am ales ca locatie concreta de verificare a acestei ipoteze o ferma piscicola, S.C. "Statiunea de cercetari pentru acvacultura si ecologie acvatica" S.A. Ciurea-Iasi, unde am desfasurat activitatile de masurare si monitorizare a procesului de reproducere. In caz ca ipoteza pe care am avansat-o se dovedeste a fi corecta, rezultatele astfel obtinute pot aduce un aport informational esential, cu un grad ridicat de aplicabilitate, in sensul ca pot constitui premize pentru elaborarea unor solutii de ameliorare a productivitatii: selectionarea exemplarelor optime in vederea reproducerii, practicarea unui proces de alimentatie adecvata a pestilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influenta lungimii corporale si a perimetrului mare asupra prolificitatii la femelele de pesti

Cuprins

Introducere...........................................3

Capitolul I. Situatia din literatura de specialitate referitor la tema abordata........................................6

Capitolul II. Date despre unitatea gazda a observatiilor si cercetarilor...........................................11
2.1. Scurt istoric...........................................11
2.2. Asezarea geografica...........................................11
2.3. Conditiile meteorologice.........................................12
2.4. Organizarea si fluxul tehnologic...........................................13
2.5. Rezultate productive si economice...........................................15
2.6. Elemente de dezvoltare in perspectiva...........................................16

Capitolul III. Norme de protectie a muncii...........................................17
3.1. Norme generale...........................................17
3.2. Norme pentru pregatirea si organizarea locului de munca...........................................18
3.3. Norme de protectie a muncii in tehnologiile de lucru...........................................21

Capitolul IV. Cercetari proprii...........................................22
Scopul lucrarii...........................................23
4.1. Material si metoda de lucru...........................................24
4.2. Organizarea experientei.........................................26
4.3. Speciile cercetate...........................................34
4.4. Rezultatele obtinute si interpretarea lor...........................................41

Concluzii generale si recomandari...........................................47

Bibliografie...........................................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influenta lungimii corporale si a perimetrului mare asupra prolificitatii la femelele de pesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.