Influenta structurii sistemului financiar asupra cresterii economice

Trimisa la data: 2010-09-29
Materia: Economie
Pagini: 164
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_M
Lucrare de licenta despre Influenta structurii sistemului financiar asupra cresterii economice
Tarile cu reglementari stricte in ceea ce priveste drepturile bancilor de a actiona pe piata de capital, piata imobiliara si pe piata asigurarilor, precum si in ceea ce priveste detinerea de actiuni la alte firme se confrunta cu mai multe probleme in dezvoltarea sistemului financiar. Nici aceasta problema nu poate fi depasita prin concentrarea asupra cresterii valorii veniturilor pe cap de locuitor. Solicitarea unor garantii bancare foarte mari nu permite unei economii sa se bazeze pe piata financiara pentru realizarea unei cresteri economice durabile.

Increderea populatiei in sistemul bancar scade o data cu cresterea garantiilor bancare. Aceasta poate duce la aparitia unor noi banci pe piata interbancara, dar care nu pot face fata cu usurinta unor dezechilibre pe piata. Nu se poate stabili o corelatie semnificativa intre sistemele financiare bazate pe banci si gradul de solicitare al garantiilor bancare, dar se poate vedea o relatie negativa intre dezvoltarea pietei de capital si acesta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influenta structurii sistemului financiar asupra cresterii economice

Cuprins

Capitolul I. Studii cu privire la corelatia dintre structura sistemului financiar si cresterea economica...................................3
I.1 Structura sistemului financiar...................................3
I.2 Trasaturi esentiale ale celor doua sisteme financiare........................................18
I.3 Globalizarea financiar-monetara..........................31

Capitolul II. Piata de capital si dezvoltarea economica: relatie directa sau cauzalitate inversa....................................43
II.1 Cadrul legal de desfasurare al pietei de capital..........................................43
II.2 Piata de capital, dezvoltarea economica si liberalizarea contului de capital.....................................59

Capitolul III. Pietele de capital in economiile emergente si in tranzitie............................................83
III.1 Sisteme financiare ale economiilor in tranzitie............................................83
III.2 Perspectivele pietelor de capital din economiile emergente si in tranzitie...........................................110

Capitolul IV. Piata de capital din Romania........................129
IV.1 Mediul de afaceri................................129
IV.2 Participantii pe piata de capital.........................139

Bibliografie........................................161

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influenta structurii sistemului financiar asupra cresterii economice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.