Influenta vantului asupra elementelor de navigatie

Trimisa la data: 2009-03-07
Materia: Transporturi
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roxana_M
Lucrare de licenta despre Influenta vantului asupra elementelor de navigatie
Controlul zborului in directie se realizeaza determinand directia pe suprafata solului, pe care o formeaza linia drumului real urmat cu directia meridianului real in punctul de origine al masuratorilor (punctul initial al traiectului sau punctele intermediare). Abaterea de la linia drumului obligat se datoreaza in general vantului, ai carui parametri nu corespund cu cei ce s-au luat in considerare la pregatirea zborului.

Si alte cauze de mai mica importanta pot determina aparitia abaterii laterale de la linia drumului obligat. Dar in primul rand, operatiunea controlului in directie presupune cunoasterea permanenta a derivei reale a avionului.Tot pentru controlul in directie se determina si abaterea laterala unghiulara a avionului (ALU). Aceasta abatere este unghiul format intre linia drumului obligat (LDO) si linia drumului real urmat (LDR), abaterea laterala unghiulara se obtine scazand drumul obligat din drumul real urmat astfel:

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influenta vantului asupra elementelor de navigatie

Cuprins

Introducere...................................................4

Capitolul I. Influenta vantului asupra elementelor de navigatie..........................................................5
1.1. Actiunea vantului asupra zborului aeronavelor....................5
1.2. Deriva si corectia de deriva..............................6
1.3. Triunghiul de navigatie al vitezelor..........................14
1.4. Controlul zborului in directie.................................19

Capitolul II. Mijloace moderne de la bordul aeronavelor capabile sa determine influenta asupra elementelor zborului.......................22
2.1. Navigatia radioelectronica..................................22
2.2. Radarul omnidirectional VOR...................................23
2.3. Sistemul de apropiere la aterizare ILS.........................26
2.4. Radarul panoramic de bord..............................27
2.5. Radarul de bord bazat pe efectul Doppler....................35
2.6. Utilizarea HUD in determinarea influentei vantului........................................41

Capitolul III. Utilizarea informatiilor in executarea zborourilor.....................................48
3.1. Zborul de indepartare si apropiere dupa radiofarul omnidirectional VOR..........................................48
3.2. Efectuarea procedurii de apropiere dupa sistemul ILS......................................54
3.3. Necesitatea realizarii unei pregatiri preliminare moderne folosind calculatorul.........................................57

Concluzii..................................................62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influenta vantului asupra elementelor de navigatie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.