Influenta vitaminei A din alimente asupra organismului

Trimisa la data: 2009-04-04
Materia: Medicina
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_O
Lucrare de licenta despre Influenta vitaminei A din alimente asupra organismului
Carotenoizii sunt hidrocarburi superioare polinesaturate sI derivati oxigenati ai acestora (alcooli, aldehide, acizi). Sunt prezenti in toate organismele vii, dar in cantitati mici. Sunt pigmentati galbeni, portocalii sau rosii. Sunt sintetizate numai de plante sI carotenoizii din tesuturile animale. Sunt dizolvati in grasimi pe care le coloreaza in galben (lipocromul).La plante, carotenoizii joaca roluri importante in reactiile fotochimice. Pentru biochimia animala, carotenoizii prezinta interes fiind precursorii vitaminei A, sI prin relatiile cu substantele din retina, importante pentru vedere.

Carotina din morcov a fost izolata, in stare cristalizata, de Wackenroder (1831), iar Berzelius a studiat colorantul galben din frunzele tomnatice (1837).{n lucrarile sale fundamentale despre clorofila, Willstaeter (1907) a observat ca acest colorant este antotdeauna insotit de o hidrocarbura - carotina C40 - H55 - si de un diol inrudit cu aceasta - xantofila C40-H56-O2.{n urma descoperirii dintre carotenoizi sI vitamina A, studiul carotenoizilor a fost reluat in special de P. Kerrer, P. Kuhn sI L. Zechmeister (dupa 1930), conducand la stabilirea sI izolarea structurii sI la sinteza principalilor carotenoizi.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influenta vitaminei A din alimente asupra organismului

Lucrare de licenta despre Influenta vitaminei A din alimente asupra organismului
Cuprins

Partea generala

Generalitati despre vitamine si clasificare.......................5

Capitolul I. Generalitati despre vitamina A..................8

Capitolul II. Metabolismul vitaminei A........................14

Capitolul III. Necesitatile organismului uman in vitamina A..........19

Capitolul IV. Relatia vitaminei A cu metabolismele...................24

Capitolul V. Rolul vitaminei A in functiile diferitelor tesuturi, organe sI sisteme..............................27

Partea personala

Capitolul I. Studiul starii de nutritie in vitamina A.................51

Capitolul II. Cercetarea propriu-zisa...................52

Capitolul III. Rezultatele sI interpretarea lor.................61

Capitolul IV. Discutii sI concluzii..................71

Capitolul V. Recomandari.......................72

Bibliografie..................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influenta vitaminei A din alimente asupra organismului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.