Influentele globalizarii in domeniul asigurarii

Trimisa la data: 2009-11-01
Materia: Finante-Banci
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_Ro
Lucrare de licenta despre Influentele globalizarii in domeniul asigurarii
Problemele majore in materia asigurarilor pentru viitorul apropiat, care vor necesita eforturi sustinute atit pe plan local din partea asociatiilor nationale ale asigurarilor, cit si pe plan international din partea CEA sunt:asigurarile de raspundere civila, in special clasificarea reglementarilor Comisiei Europene privind despagubirile pentru deteriorarea mediului ambiant;obtinerea acordului diferitelor organisme comunitare pentru introducerea liberei competitii in domeniul pieselor de schimb pentru autovehicule, in scopul unui control mai bun al costurilor de despagubire la asigurarile auto;crearea unei piete europene "antifrauda", prima etapa constituind-o publicarea unui indreptar "antifrauda" sun egida CEA.

Adaptarea regulilor de prudentialitate la noile dimensiuni ale serviciilor financiare in Europa implica analiza complexa a solvabilitatii companiilor, a propunerilor Comisiei Europene in domeniul supravegherii respectarii regulilor de prudentialitate si respectiv analiza competitiei intre banci si companiile de asigurari la nivelul produselor de asigurare si distributiei acestora.Alaturi de acordurile GATT privind liberalizarea comertului cu servicii financiare, crearea Pietei Unice a Asigurarilor este cea mai importanta realizare a deceniului in acest domeniu, in ciuda faptului ca cel putin in materie legislativa este inca departe de finalizare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influentele globalizarii in domeniul asigurarii

Lucrare de licenta despre Influentele globalizarii in domeniul asigurarii
Cuprins

Introducere..............................................4

Capitolul I. Conceptul teoretic al asigurarilor in economia de piata.....................................................6
Conceptul de asigurare si necesitatea asigurarii......................6
Protectia impotriva riscului................................9
Piata de asigurare: esenta, notiune si functie.......................11

Capitolul II. Analiza pietei de asigurari din Republica Moldova..............................................21
2.1 Situatia actuala a pietei de asigurari din Republica Moldova...............................................21
2.2 Caracteristica sectoarelor de activitate..........................29
2.3 Tendinte in activitatea companiilor care activeaza pe piata de asigurari din Republica Moldova..............................44

Capitolul III. Asigurarea in context international..................................53
3.1 Asigurarea si dezvoltarea economica..............................53
3.2 Piata asigurarilor Europei Centrale si de Est....................67
3.3 Impactul globalizarii asupra asigurarilor.......................70

Incheiere..............................................85

Bibliografie................................................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influentele globalizarii in domeniul asigurarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.