Influentele intinderilor progresive asupra amplitudinii articulatiilor si elasticitatii musculare

Trimisa la data: 2010-08-16
Materia: Educatie Fizica
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: George_H
Lucrare de licenta despre Influentele intinderilor progresive asupra amplitudinii articulatiilor si elasticitatii musculare
Masa musculara poate limita miscarea, daca ea este hipertrofiata, din motive pur mecanice. Este cazul halterofililor sau culturistilor, de exemplu ("cu forta pura ei nu pot alerga"). Totodata limitarea flexibilitatii articulare cu diminuarea supletii este rara in activitatile sportive. Este exemplul gimnastului care dezvolta o masa musculara importanta paralel cu supletea articulo-musculara, demonstreaza ca supletea si forta pot face pereche.

Hallenbrandt, citat de Harre [1976, 171], a demonstrat ca capacitatea de intindere a musculaturii nu este cu nimic diminuata de hipertrofia musculara. O puternica hipertofie musculara, si in consecinta o forta musculara ridicata nu trebuie privita ca un factor limitativ ci din contra, ca o ameliorare a capacitatii de suplete. Supletea activa, care este preponderenta in sport, nu depinde doar de capacitatea de intindere a muschilor antagonisti, ci si de forta muschilor agonisti.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influentele intinderilor progresive asupra amplitudinii articulatiilor si elasticitatii musculare

Cuprins

Introducere (importanta, istoric, cercetari efectuate) .........3

Capitolul I : Reflectarea temei in literatura de specialitate......6

Capitolul II : Organizarea experimentului si conducerea lui........27

Capitolul III : Desfasurarea experimentului........34

Capitolul IV : Prelucrarea si interpretarea datelor .......38

Concluzii, recomandari, observatii.........53

Bibliografie.........55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influentele intinderilor progresive asupra amplitudinii articulatiilor si elasticitatii musculare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.