Influentele mediului politic in dezvoltarea economica a tarilor europene

Trimisa la data: 2010-05-08
Materia: Administratie Publica
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Costi_C
Lucrare de licenta despre Influentele mediului politic in dezvoltarea economica a tarilor europene
Functia de autoritate de stat, prin care se asigura urmarirea si controlul aplicarii si respectarii reglementarilor in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationalke precum si in domeniile economic si social si al functionarii institutiilor si organizmelor care isi desfasoara activitatea in suordinea sau autoritatea Guvernului.Atributiile Guvernului sunt: de elborare a proiectelor de legi si supunerea lor spre aprobare, de asigurare a executarii legilor si a dispozitiilor normative, controlul activitatilor ministerelor si a autoritatilor publice centrale si locale, de realizare a politicii interne si externe

Trebuie facuta o distinctie intre afacerile proprii guvernamentale si cele administrative. Frontiera intre cele doua activitati este destul de imprecisa. Seful statului mai ales in regimul presidential are atributii importante si mai ales relatii cu guvernul si administratia. El numeste functionarii, exercita controlul asupra servicilor publice, are putere de reglementare actele sale purtand diferite denumiri: decrete (Franata), hotarari regale (Belgia), ordine executive(SUA).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influentele mediului politic in dezvoltarea economica a tarilor europene

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Guvernanta publica in tarile europene - caracteristici ecnomice si politice.............5
1.1 Semantica regimurilor politice europene............5
1.2 Constitutia europeana intre asteptari si deziluzii........10

Capitolul II Specificul guvernantei publice si a organizarii statale in cele mai mici tari europene...........16
2.1 Malta..........16
2.2 Monaco.........17
2.3 Luxemburg......18
2.4 San Marino.....20
2.5 Vatican........21

Capitolul III Analize comparative a performantelor economice ale statelor: Malta, Monaco, Luxemburg, San Marino si Vatican..........27
3.1 Analiza dinamica a Produsul Intern Brut............27
3.2 Ananliza dinamica si semnificatia economica a Puterii de cumparare........34

Capitolul IV Cateva consideratii privind corelatia intre puterea ecomomica si puterile statului in Malta, Monaco, Luxemburg, San Marino si Vatican...........35

Concluzii.........38

Anexe.............39

Bibliografie............44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influentele mediului politic in dezvoltarea economica a tarilor europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.