Influentele socio economice si ecologice in complexul dezvoltarii durabile

Trimisa la data: 2010-05-02
Materia: Economie
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adina_Vl
Lucrare de licenta despre Influentele socio economice si ecologice in complexul dezvoltarii durabile
La sfarsitul mileniului al-II-lea s-au constatat cele mai multe dileme ale stiintei decat au existat vreodata in istoria unei incheieri de secol sau mileniu. Astfel, Henri Facillon care s-a ocupat de paradigmele trecutului vorbea despre anul 1000 ca fiind caracterizat de "stiinta demonica" sau "omul cultului", insa Mircea Malita, alcatuind o cronica a dilemelor anului 2000 a indicat, in virtutea unui efect de simetrie, pentru paradigmele prezentului o noua alternativa: "demonul stiintei" sau "cultul omului".

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca, in mintea oamenilor de stiinta, stiinta nu este altceva decat un exercitiu, un exercitiu firesc al constiintei. Poate ca acum vom intra in "posesia" unei constiinte a "problemelor globale", intre care si cea vitala a protectiei mediului, atat natural cat si uman. Lectia pe care ne-a oferit-o "socul viitorului" este, intr-adevar, de o natura cu totul diferita fata de cea pe care o inregistrase sub "socul trecutului" constiinta omeneasca. Trebuie sa patrundem in sfera coexistentei dintre om si stiinta, in sfera pregatirii optime pentru supravietuire. De ce trebuie incriminata neputinta constiintei? Care va fi optiunea fundamentala a omului constient de pasul sau spre viitor, de pulsul societatii noi, in devenire?

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Influentele socio economice si ecologice in complexul dezvoltarii durabile

Lucrare de licenta despre Influentele socio economice si ecologice in complexul dezvoltarii durabile
Cuprins

Introducere.................4

Capitolul I. Scurta incursiune in dezvoltarea stiintelor prin prisma "orientarii interdisciplinare" si a "orientarii epistemologice"......6

Capitolul II. Dezvoltarea durabila............12
2.1.Concept,obiect, criterii.............12
2.1.1.Potentialul economic...............16
2.1.2. Potentialul social...........25
2.1.2.1. Criterii de apreciere a bunastarii si saraciei..........25
2.1.2.2. Protectia sociala..............34
2.1.2.3. Calitatea vietii. Nivelul de trai............36
2.1.2.4. Strategia juridica de protejare a calitatii vietii......44
2.1.3. Potentialul ecologic.............47
2.1.3.1. Cooperarea internationala in domeniul protectiei mediului natural si rolul dreptului international ............53
2.2. Modele de crestere si dezvoltare durabila.......56
2.3. Starea actuala a economiei romanesti si perspectivele ei la inceputul mileniului al-III-lea ............63

Capitolul III Cercetari prospective - Explorarea viitorului: Pregatirea individului si a colectivitatii in fata schimbarii...........76
3.1. Scenarii alternative si studii globale - o viziune prospectiva integratoare...............76
3.2. Stiinta, tehnologia si societatea.............81
3.3. Identitatea culturala si patrimoniul comun .........83
3.4. Resursele si limitele lor...........83
3.5. Educatia si comunicarea.............85

Capitolul IV. Concluzii.............87

Bibliografie...............89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Influentele socio economice si ecologice in complexul dezvoltarii durabile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.