Infractiunea contra ordinii si disciplinei militare

Trimisa la data: 2009-05-28 Materia: Drept Pagini: 77 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Luminita_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Infractiunea contra ordinii si disciplinei militare
Unele dintre aceste activitati antisociale reprezinta un pericol social mai mic , altele un pericol social mai mare. Acestea din urma sunt considerate si apreciate ca activitate infractionala . Astfel , trecerea de partea dusmanului, spionajul, omorul, calomnia, delapidarea etc. sunt fapte deosebit de periculoase. Unele din acestea se comit prin violenta, altele prin frauda, iar altele sunt producatoare de grave prejudecati materiale.Intr-o forma sau alta, astfel de activitati, astfel de fapte sunt neconvenabile pentru societate , sunt antisociale, prin materialitatea lor prin urmarile lor.

Privita din punct de vedere al cauzelor care au determinat aparitia sa, infractiunea este un fenomen social-istoric . Este un fenomen social , fiindca se produce numai in societate , in viata de relatiile sociale. Infractiunea este o incalcare a unor norme de conduita , norme care apar si sunt posibile numai in societate , in relatiile sociale. In acelasi timp infractiunea este un fenomen istoric, fiindca a aparut intr-un anumit moment al dezvotarii societatii , anume, atunci cand s-au ivit cauze si conditii social-politice care au determinat si favorizat aparitia ei. Infractiunea constituie , uneori, un fel de protest individual impotriva conditiilor de viata , un semn al inadaptarii la acele conditii sociale.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Infractiunea contra ordinii si disciplinei militare

Lucrare de licenta despre Infractiunea contra ordinii si disciplinei militare
Cuprins

Capitolul I. Infractiunea- institutie fundamentala a dreptului penal..................................................3

Capitolul II. Referinte istorice. Incriminarea in decursul timpului a unor manifestari contra ordinii si disciplinei militare...............11

Capitolul III. Ordinea si disciplina militara......................14

Capitolul IV. Infractiuni contra ordinii si disciplinei militare........................................17

Capitolul V. Dezertarea......................................24

Capitolul VI. Calcarea de consemn ....................................39

Capitolul VII. Insubordonarea......................................51

Capitolul VIII. Lovirea sau insulta superiorului.....................62

Capitolul IX. Lovirea sau insulta inferiorului.......................71

Bibliografie.......................................76
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunea contra ordinii si disciplinei militare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.