Infractiunea de viol

Trimisa la data: 2009-03-26
Materia: Drept
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorina_O
Lucrare de licenta despre Infractiunea de viol
Incriminarea violului dateaza istoric din vremuri vechi, dar in mai multe societati traditionale, femeile erau tratate drept sclave, refuzandu-li-se dreptul la un tratament egal cu al barbatilor.
Umilite si dominate de barbati, in numele "superioritatii masculine", ele erau considerate un simplu "obiect" pentru eros sau pentru sarcinile casei.Grecii, de exemplu, nu contestau rolul important al femeii, dar reduceau in mare masura acest rol la asigurarea placerii barbatului.Grecii antici, considerau, in conformitate cu legea ateniana ca violul este mai putin grav decat seducerea femeii casatorite sau necasatorite.

Prin viol intelegeau faptul ca violatorul poseda doar corpul victimei pe cand seducerea este un act de posedare in folosul seducatorului si un act de infidelitate in detrimentul sotului acesteia. Spre deosebire de greci, romanii au tolerat violul cel putin in perioada Republicii.In epoca Imperiala, acest act a devenit insa una dintre cele mai grave infractiuni, in legislatia augustiniana"Lex Julia de vi publica",sanctionand cu pedeapsa capitala pe aceia care siluiau un baiat, o femeie sau pe oricare alta persoana,prin folosirea fortei.
In societatile poligamice femeia era si mai umilita, institutia haremului nefiind altceva decat o reflectare a ideii ca, menirea femeii nu este alta decat aceea de a asigura barbatului placerea si urmasii.
In Occident odata cu aparitia moralei crestine.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunea de viol

Lucrare de licenta despre Infractiunea de viol
Cuprins

Capitolul I. Notiuni generale introductive......................3
Sectiunea I Viata sexuala ca obiect al protectiei penale.................3
Sectiunea II Principalele infractiuni contra libertatii sexuale...................5
Sectiunea III Incriminarea violului de-a lungul timpului. Elemente de drept comparat...........................8

Capitolul II Continutul incriminarii.Obiectul juridic si subiectii infractiunii.....................17
Sectiunea I Continutul incriminarii.Caracterizare...................17
Sectiunea II Obiectul juridic al infractiunii..................18
Sectiunea III Subiectii infractiunii..........................18

Capitolul III. Continutul constitutiv al infractiunii.............23
Sectiunea I Latura obiectiva...........................23
Sectiunea II Latura subiectiva...............27

Capitolul IV. Formele si modalitatile infractiunii....................29
Sectiunea I Formele infractiunii.........................29
Sectiunea II Modalitatile normative agravate....................31

Capitolul V. Sanctiuni.Aspecte procesuale..........................36

Capitolul VI. Concluzii si propuneri ''de lege faerenda''............44

Bibliografie.....................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunea de viol". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.