Infractiunile contra intereselor publice savarsite de diversi functionari

Trimisa la data: 2010-03-31
Materia: Drept
Pagini: 139
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Vlad_Ba
Lucrare de licenta despre Infractiunile contra intereselor publice savarsite de diversi functionari
In doctrina postbelica s-au fundamentat de asemenea doua teze opuse cu privire la natura juridica a functiei publice .Pe de o parte, autorii de drept civil, in special, de drept al muncii, au sustinut teza unicitatii izvorului raportului juridic de munca, opinie care a permis desprinderea urmatoarelor consecinte: contractul individual de munca este unicul temei al raportului juridic de munca; regimul administrativ se poate manifesta doar pana in momentul incheierii contractului de munca; raspunderea functionarilor este identica, cu raspunderea oricarei persoane incadrate in munca; raportul de functie este un raport de munca iar normele care il reglementeaza sunt norme ale dreptului muncii.Pe de alta parte, orientarea initiala a autorilor de drept administrativ si a unor autori de dreptul muncii s-a axat pe ideea dublului raport juridic al functionarului public care aparea atat ca subiect al unui raport de serviciu, cat si ca subiect al unui raport de munca.In ceea ce priveste raportul de serviciu este necesara stabilirea naturii sale juridice.In opinia specialistilor in dreptul muncii, raportul de serviciu este tot o forma a raportului juridic de munca si nu un raport de drept administrativ.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile contra intereselor publice savarsite de diversi functionari

Cuprins

Introducere..................................................3

Capitolul I. Functia publica si functionarul public. Consideratii generale...............................5
1.1. Consideratii generale asupra notiunii de functie publica.........................5
1.2. Consideratii generale asupra functionarului public....................10
1.3. Raspunderea functionarilor publici............................26

Capitolul II. Notiunea si trasaturile esentiale ale infractiunii......................37
2.1. Caracterizarea generala a infractiunii.......................37
2.2. Trasaturile esentiale ale infractiunii........................43
2.3. Continutul infractiunii.....................................58

Capitolul III. Infractiuni contra intereselor publice savarsite de functionarii publici si alti functionari............................77
3.1. Notiuni si caracterizare generala................................77
3.2. Forme, modalitati si sanctiuni...............................85
3.3. Analiza infractiunilor asupra intereselor publice savarsite de functionarii publici si alti functionari............................87

Capitolul IV. Jurisprudenta si practica judiciara..............................125

Concluzii si propuneri......................................133

Bibliografie.......................................135

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile contra intereselor publice savarsite de diversi functionari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.