Infractiunile contra patrimoniului - Aspecte comparative intre infractiunea de talharie si alte infractiuni

Trimisa la data: 2010-06-04
Materia: Drept
Pagini: 131
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_B
Lucrare de licenta despre Infractiunile contra patrimoniului - Aspecte comparative intre infractiunea de talharie si alte infractiuni
Obiectul juridic special este complex, fiind constituit dintr-un obiect juridic principal si anume relatiile sociale referitoare la patrimoniu si a caror dezvolatre este conditionata de mentinerea pozitiei fizice a bunului impotriva faptelor de sustragere (ca si la infractiunea de furt) si dintr-un obiect juridic adiacent, si anume relatiile sociale referitoare la apararea persoanelor.

Nu intereseaza daca bunurile asupra carora se indreapta fapta penala se gasesc in stapanirea unei persoane fizice sau juridice. De asemenea, nu intereseaza daca ele se afla in proprietate publica ori a unei persoane particulare, drepturile de proprietate asupra bunurilor cuprinzand prerogativele proprietatii: dispozitia, posesia si folosinta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile contra patrimoniului - Aspecte comparative intre infractiunea de talharie si alte infractiuni

Lucrare de licenta despre Infractiunile contra patrimoniului - Aspecte comparative intre infractiunea de talharie si alte infractiuni
Cuprins

Abrevieri utilizate.............3

Capitolul I Aspecte generale comune infractiunilor contra patrimoniului.............4

Capitolul II Infractiunea de talharie. Notiune. Conditii preexistente si continut constitutiv..........24

Capitolul III Aspecte comparative intre infractiunea de talharie si alte infractiuni prevazute de codul penal........51

Capitolul IV Elemente de drept comparat.........59

Capitolul V Practica judiciara............74

Capitolul VI Aspecte procesuale si criminologice............119

Capitolul VII Modificari intervenite prin legea nr. 301 din 2004............124

Consideratii finale privind infractiunea de talharie.............127

Bibliografie...........129

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile contra patrimoniului - Aspecte comparative intre infractiunea de talharie si alte infractiuni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.