Infractiunile contra persoanei

Trimisa la data: 2010-01-12
Materia: Drept
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_M
Lucrare de licenta despre Infractiunile contra persoanei
Infractiunile contra vietii, fiind cele mai grave infractiuni contra persoanei si sanctiunile cu care sunt pedepsite sunt si ele cele mai aspre, mergandu-se in cazul omorului deosebit de grav pana la detentiunea pe viata ca alternativa la pedeapsa inchisorii de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.In cadrul infractiunilor contra persoanei, infractiunile de lovire si vatamare a integritatii corporale sau a sanatatii, datorita particularitatilor pe care le prezinta, ocupa un loc distinct, deosebindu-se atat de infractiunile contra vietii cat si de celelalte infractiuni incluse in titlul al II -lea din partea speciala a Codului penal.

Ele sunt prevazute in sectiunea a II -a a primului capitol din acest titlu, in ordinea gravitatii lor, prima fiind infractiunea de loviri sau alte violente - cea mai putin grava, iar ultima, infractiunea de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, caracterizata printr-un grad ridicat de pericol social. Gradul de pericol social fiind foarte variat se impune si un cadru de masuri de ocrotire penala corespunzatoare.Infractiunile de lovire si vatamare a integritatii corporale sau sanatatii au ca obiect juridic relatiile sociale referitoare la dreptul fiecarei persoane la integritate corporala si sanatate. Intrucat, in cadrul acestor relatii sociale exista obligatia de a nu aduce atingere dreptului altuia la integritate corporala si sanatate, vatamarea propriei integritati corporale sau a propriei sanatati nu constituie infractiune.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile contra persoanei

Lucrare de licenta despre Infractiunile contra persoanei
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale introductive.......................3

Capitolul II. Continutul juridic al infractiunii de lovituri si vatamari cauzatoare de moarte..................................16

Capitolul III. Particularitati de investigare a infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte...............................32

Capitolul IV. Conexiuni cu alte infractiuni.........................42

Bibliografie............................................48Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile contra persoanei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.