Infractiunile de amenintare si santaj

Trimisa la data: 2010-05-04
Materia: Drept
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_A
Lucrare de licenta despre Infractiunile de amenintare si santaj
Pentru a analiza obiectul acestei categorii de infractiuni va trebui sa facem o distinctie intre obiectul juridic generic al infractiunilor contra persoanei, obiectul juridic specific fiecareia dintre infractiunile componente ale acestei categorii si obiectul material al infractiunii .Obiectul juridic generic al infractiunilor contra libertatii persoanei, il constituie relatiile sociale care privesc apararea persoanei privita sub totalitatea atributelor sale (viata, integritatea corporala, inviolabilitatea sexuala, libertatea fizica si psihica, demnitatea) .

Infractiunile contra persoanei prezinta un grad de pericol social ridicat, determinat in primul rand, de importanta valorilor sociale care alcatuiesc obiectul protectiei penale si de urmarile deosebit de grave pe care le poate avea pentru comunitate savarsirea acestor infractiuni, iar in al doilea rand, de faptul ca infractiunile contra persoanei se realizeaza, de cele mai multe ori, prin utilizarea unor mijloace sau modalitati violente si care au o frecventa deseori mai ridicata in raport cu alte categorii de infractiuni .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile de amenintare si santaj

Lucrare de licenta despre Infractiunile de amenintare si santaj
Cuprins

Capitolul I. Importanta ocrotirii libertatii persoanei sub aspect psihic.................................................4
Sectiunea I: Notiune, concepte..................................4
Sectiunea a II- a: Referinte istorice si elemente de drept comparat....................................8
Sectiunea a III-a: Aspecte comune privind infractiunile contra libertatii persoanei...............................................22

Capitolul II. Infractiunea de amenintare..........................28
Sectiunea I: Aspecte generale..................................28
Sectiunea a II-a: Continutul contitutic al infractiunii de amenintare...........................................33
Sectiunea a III-a: Forme, modalitati, sanctiuni, aspecte procesuale......................................40

Capitolul III. Infractiunea de santaj - in special....................43
Sectiunea I: Aspecte generale.....................................43
Sectiunea a II-a: Continulul constituti al infractiunii de santaj...................................49
Sectiunea a III-a: Forme, modalitati, sanctiuni, aspecte procesuale......................................60
Sectiunea a IV-a: Criterii distinctive intre infractiunea de santaj si cea de talharie.........................63

Capitolul IV. Studiu comparativ intre infractiunea de amenintare si cea de santaj................................................68

Capitolul V. Aspecte criminologice.............................76
Sectiunea I: Cauze sau conditii care favorizeaza savarsirea de infractiunii in general si de amenintare si santaj in special...................................................76
Sectiunea a II-a: Importanta prevenirii si combaterii infractiunilor......................................93

Bibliografie...........................................100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile de amenintare si santaj". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.