Infractiunile de coruptie si luarea de mita

Trimisa la data: 2010-05-10
Materia: Drept
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentina_F
Lucrare de licenta despre Infractiunile de coruptie si luarea de mita
Prin H.G. nr. 473/1992 se prevede obligativitatea functionarilor publici de a-si declara averea de la data numirii lor in functie. Prin aceasta hotarare se dorea rezolvarea unei probleme acute - prevenirea si descurajarea cazurilor de coruptie.De asemenea, Romania a implementat in cadrul activitatii organelor statului, dupa 1989, Revolutia adoptata de Adunarea Generala a O.N.U. la 17 decembrie 1979 intitulata "Codul de conduita pentru responsabilii cu aplicarea legilor". Potrivit art. 7 din Cod, nici o persoana responsabila cu aplicarea legii nu trebuie sa comita vreun act de coruptie.

In acest sens, conform Legii nr. 12/1990 modificata prin Legea nr. 42/1991, cand fapta e savarsita de un agent constatator, un organ de urmarire penala sau judecator ce instrumenteaza contraventii sau infractiuni prevazute de Legea privind protectia populatiei impotriva unor activitati ilicite, minimul si maximul prevazut de art. 254 alin. 1 se majoreaza cu cate 2 ani. (art. 5)Si in unele legi speciale sunt incriminate fapte de coruptie. In Legea nr. 12/1990 sunt prevazute o serie de infractiuni privind protejarea populatiei impotriva unor activitati ilicite (art. 5). In Codul Comercial Roman (art. 880) si Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale (art. 5) se sanctioneaza penal aceasta practica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile de coruptie si luarea de mita

Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind infractiunile de coruptie.................................................3
Sectiunea 1 Notiunea de coruptie in dreptul penal roman si pe plan international. Scurt istoric al infractiunilor de coruptie.............................................3
Sectiunea 2 Evolutia si cadrul reglementarilor in dreptul penal roman.................................................7
Sectiunea 3 Elemente de drept comparat...........................13
Sectiunea 4 Aspecte comune infractiunilor de serviciu sau in legatura cu serviciul..........................................18

Capitolul II. Infractiunea de luare de mita...........................24
Sectiunea 1 Continutul legal al infractiunii.........................24
Sectiunea 2 Conditii preexistente.....................................25
Sectiunea 3 Continutul constitutiv.................................43
Sectiunea 4 Forme. Modalitati. Sanctiuni............................50

Capitolul III. Delimitarea intre infractiunea de luare de mita si alte infractiuni de coruptie.......................................51

Capitolul IV. Aspecte criminologice specifice infractiunilor de coruptie............................................60

Bibliografie.........................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile de coruptie si luarea de mita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.