Infractiunile de inselaciune

Trimisa la data: 2010-04-04
Materia: Drept
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_To
Lucrare de licenta despre Infractiunile de inselaciune
Infractiunea de tulburare de posesie este prevazuta in art. 220 C. pen., articol ce a suferit modificari substantiale, mentionandu-se in alin.1 numai simpla ocupare, in intregime sau iin parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia fara ca activitatea infrctionala sa mai fie conditionata de exercitarea violentei, amenitarii sau de desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, asa cum prevedea reglementarea anterioara. Daca ocuparea imobilului se face prin modalitatile de mai sus, ne aflam in fata unei forme calificate prev. in alin.2, ce se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani (fata de pedeapsa anterioara de o luna - 1 an sau amenda), iar cand fapta prev. in alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna ( o noua agravanta) pedeapsa este inchisoare de la 1 la 7 ani.

Aceasta sporire a tratamentului sanctionator este justificata de numarul mare de fapte infractionale de acest gen, mai ales cu privire la terenurile agricole pe care cetatenii au fost pusi in posesie, prin intermediul Legii nr.18/1991 .Codurile penale au constituit intotdeauna opere legislative de mare valoare istorica, nu numai datorita faptului ca, au sistematizat, o indelungata experienta umana, dar si pentru ca au cuprins cele mai stabile si mai profunde cerinte din punct de vedere legal, moral, social si politic intr-o societate determinata. in acest mod se explica procesul complex si de durata, eforturile mari si competenta din partea unui numar mare de specialisti.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile de inselaciune

Lucrare de licenta despre Infractiunile de inselaciune
Cuprins

Capitolul I Consideratiuni generale privind ocrotirea patrimoniului prin normele dreptului penal............3
Sectiunea I Notiunea de patrimoniu.............3
Sectiunea a II-a. Referinte istorice...........4
Sectiunea a III-a. Elemente de drept comparat........10

Capitolul II Analiza infractiunii de inselaciune...........16
Sectiunea I. Continutul legal al infractiunii..............16
Sectiunea a II-a. Conditii preexistente ale infractiunii.........17
1. Obiectul infractiunii............17
2. Subiectii infractiunii...........17

Sectiunea a III-a. Continutul constitutiv al infractiunii.........20
1. Latura obiectiva.............20
2. Latura subiectiva............29
3). Forme. Modalitati. Sanctiuni...........30

Capitolul III Alte aspecte referitoare la infractiunea de inselaciune
Sectiunea a I-a: Asemanari ale infractiunii de inselaciune cu infractiunile de frauda si alte infractiuni (furt, abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta, falsificare de monede sau alte valori).............38
1. Obiectul juridic generic ( de grup) si obiectul material al infractiunilor de frauda............38
2. Subiectii infractiunilor de frauda..............45
3. Latura obiectiva a infractiunilor de frauda..........47
4. Latura subiectiva a infractiunilor de frauda.........50
5. Forme. Modalitati. Sanctiuni.............50
Sectiunea a-II-a. Elemente criminologice privind infractiunea de inselaciune.............52
1. Cauze si conditii care determina sau favorizeaza savarsirea infractiunii de inselaciune...............52
2. Cai si mijloace de combatere si prevenire a infractiunilor contra patrimoniului, precum si importanta acestora..........55

Bibliografie.............60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile de inselaciune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.