Infractiunile de inselaciune

Trimisa la data: 2009-06-14
Materia: Drept
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nina_C
Lucrare de licenta despre Infractiunile de inselaciune
Toate legile moderne cuprind reglementari ample care aduc atingere proprietatii, consecinta fireasca a importantei pe care o au relatiile de proprietate pentru dezvoltarea societatii si pentru stimularea interesului individului la progresul societatii.Cea mai recenta reglementare este aceea a Codului penal francez, intrat in vigoare la 01 sept. 1994. Cartea a III-a a acestui cod este consacrata "Crimelor si delictelor asupra bunurilor". In capitolul III al acestei Carti este incriminata escrocheria si alte infractiuni apropiate acesteia.

Astfel, art. 313 - 1 prevede ca escrocheria "este fapta savarsita fie prin folosirea unui nume fals sau a unei false calitati, fie abuzand de o calitate adevarata, fie prin intermediul unor manevre frauduloase, cu scopul de a insela o persoana fizica sau morala si de a determina in detrimentul sau sau a unui tert, sa incredinteze fonduri banesti, valori sau anumite bunuri, sa presteze un serviciu sau sa consimta unul care presupune obligatii sau eliberari de obligatii, pedeapsa fiind de cinci ani de inchisoare si 2500000 franci amenda".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile de inselaciune

Lucrare de licenta despre Infractiunile de inselaciune
Cuprins

Capitolul I. Referinte istorice si de drept comparat................3
Sectiunea I. Evolutia reglementarilor privind ocrotirea patrimoniului prin normele de drept penal...........................3
Sectiunea II. Influenta reglementarilor instituite prin constitutia din 1991 si legea 140/1996 privind modificarea codului penal si implicatiile lor asupra normelor de drept penal in materia infractiunilor contra patrimoniului...........................6
Sectiunea III. Elemente de drept comparat.........................9

Capitolul II. Analiza conditiilor preexistente si a continutului constitutiv al infractiunii de inselaciune.........................11
Sectiunea I. Continutul legal al infractiunii.......................11
Sectiunea II. Conditii preexistente...........................13
Sectiunea III. Continutul constitutiv............................25

Capitolul III. Forme, modalitati si tratament sanctionator al infractiunii de inselaciune..........................39
Sectiunea I. Formele infractiunii de inselaciune....................39
Sectiunea II. Modalitatile infractiunii de inselaciune.............45
Sectiunea III. Tratament sanctionar...........................58

Bibliografie...............................60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile de inselaciune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.