Infractiunile de serviciu

Trimisa la data: 2010-09-26
Materia: Drept
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_T
Lucrare de licenta despre Infractiunile de serviciu
Actualul cod penal a adoptat sistemul bilateral potrivit caruia este reglementata atat luarea de mita ca infractiune mai grava cat si darea de mita.Luarea de mita este infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul prin care legiuitorul a incriminat orice conduita a functionarilor de a se lasa influentati de interese materiale, de obtinerea unor foloase ce nu i se cuvin.In sprijinul combaterii si prevenirii fenomenului coruptiei, Parlamentul Romaniei a adoptat Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea unor fapte de coruptie.

Ceea ce legea aduce nou in acest plan este largirea cadrului infractiunilor de coruptie cu cele prevazute in legi speciale ca modalitati specifice ale infractiunilor mentionate in art. 254-257 C.P. in functie de calitatea persoanelor care le savarsesc sau fata de care se savarsesc faptele ori in raport cu sectoarele de activitate unde acestea se comit .Functionarul este tinut sa-si indeplineasca atributiile in mod corect, sa nu faca din exercitarea lor o sursa de venituri ilicite.Astfel in art.254 C.P. legiuitorul a incriminat sub denumirea de luare de mita: "Fapta functionarului care direct sau indirect, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, in scopul de a indeplini.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Infractiunile de serviciu

Lucrare de licenta despre Infractiunile de serviciu
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale...............................3
Sectiunea I.1 Referinte istorice.................................3
Sectiunea I.2 Necesitatea protejarii relatiilor privind autoritatea sau buna desfasurare a relatiilor de serviciu.........................9
Sectiunea I.3 Aspecte comune cu privire la infractiunile de serviciu sau in legatura cu serviciul................................11

Capitolul II. Analiza elementelor constitutive.....................13
Sectiunea II.1 Notiune si definitie............................13
Sectiunea II.2 Obiectul juridic..............................15
Sectiunea II.3 Obiectul material..................................15
Sectiunea II.4 Subiectul infractiunii...........................16
Sectiunea II.5 Latura obiectiva a infractiunii......................24
Sectiunea II.6 Latura subiectiva.................................30
Sectiunea II.7 Consumarea infractiunii...............................31
Sectiunea II.8 Regimul sanctionator................................32

Capitolul III. Forma agravata.....................................33

Capitolul IV. Aspecte procedurale................................37

Capitolul V. Aspecte de drept comparat...............................41

Capitolul VI. Concluzii......................................42

Bibliografie................................................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Infractiunile de serviciu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.